LG V10. Cel mai spectaculos smartphone LG lansat vreodată

Data: 1/10/2015 | Autor: .

LG-V10

De puţine ori ne-a fost dat să ne entuziasmăm pentru un smartphone lansat de LG. Gadgeturile lor n-au depăşit niciodată limita decenţei, banalităţii. LG V10 însă trece la un nivel superior. Este primul smartphone sud-coreean care ne-a impresionat la capitolul inovaţie, design şi funcţionalitate.

LG a adunat în modelul V10 toate soluţiile pe care utilizatorii de smartphone-uri Samsung şi iPhone le reclamă, de la banalul microSD, la bateria care poate fi schimbată, microfon, cameră şi stabilizatorul de imagine.

lg-v10-press-shots-8LG V10 le oferă pe toate – poţi să îi pui micro-SD, bateria poate fi scoasă, are două camere de selfie şi un stabilizator de imagine care arată excelent şi mai vine şi cu trei microfoane, pentru ca sunetul să fie captat la nivelul de calitate al imaginii.

Bomboana de pe tort o reprezintă display-ul secundar, situat deasupra celui principal de 5.7 inch. Are numai 2,1 inchi şi îţi afişează scurtături către aplicații și datele considerate relevante. Ideea e foarte interesantă şi optimă din punct de vedere al utilităţii.

Mai punem la socoteală şi carcasa din oţel, cu iz premium, de 8.6 mm grosime, cu un capac îmbrăcat într-un material din silicon denumit Dura Skin şi ajungem la un telefon pe care abia aşteptăm să-l testăm.

La capitolul hardware, LG V10 vine cu un display de 5.7 inch cu rezoluție 2560×1440 pixeli, acoperit cu Gorilla Glass 4, un procesor Qualcomm Snapdragon 808 de tip hexa-core cu 2 x ARM Cortex-A57 și 4 x ARM Cortex-A53, 4 GB memorie RAM, 64 GB spațiu de stocare și slot pentru cardurile microSD.

Telefonul rulează Android 5.1 Lollipop şi beneficiază de toate facilităţile devenite standard în materie, de la 4G / LTE cu viteze de până la 300 Mbps în download, Wi-Fi a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi hotspot, bluetooth, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS și GLONASS.

Camera principală este una de 16 Megapixeli cu f/1.8, iar cele două de selfie au câte 5 MP cu unghi diferit de deschidere pentru selfie-uri personale / 80 grade sau de grup / 120 grade.

Acumulatorul are 3000 mAh şi rezistă două zile. Asta rămâne de văzut.

LG V10 va fi lansat în Coreea de Sud, China, SUA, iar apoi va ajunge şi în Europa. Preţul nu a fost anunţat însă ne aşteptăm să fie între 650 şi 800 de dolari, în funcţie de dimensiunea spaţiului de stocare.