Lingura de pe Marte, virală pe internet! Un obiect extraterestru?

Data: 27/12/2016 | Autor: .

Lingura de pe Marte, virală pe internet! Un obiect extraterestru?Clipul video cu „Lingura de pe Marte”, ridicat pe Youtube de UFO Hunter, face furori pe internet. Câteva milioane de oameni au urmărit imaginile, surprinse de rover-ul Curiosity, care arată un obiect straniu pe suprafaţa Planetei Roşii, relatează GadgetReport.ro

Imaginea a fost surprinsă de robotul Curiosity în luna mai şi este susţinută de un fundal sonor straniu.

Pe forumurile pasionaţilor de ufologie, lingura de pe Marte este văzută drept o nouă dovadă că pe Marte există urmele unei civilizaţii extraterestre.

Scepticii afirmă, însă, că avem de-a face cu o iluzie optică, fenomenul fiind cunoscut ca paredeidolia.

Lingura de pe Marte a fost precedată de alte imagini care au încins imaginaţia adepţilor teoriilor SF. GadgetReport.ro relata, în iulie, despre imaginile realizate de camera High Resolution Imaging Science Experiment (HiRISE) de la bordul Mars Reconnaissance Orbiter care au prezentat o serie de dune de nisip aşezate sub forma unui mesaj de tip Morse.

Mesaj in cod Morse Mesaj-in-cod-Morse-descoperit-pe-Marte-de-NASA-2-630x255

Cercetatorii NASA au declarat ca dunele, aflate intr-o depresiune din nordul planetei, au fost formate pe cale naturala si nu reprezinta o constructie artificială. Cu toate acestea, au recunoscut ca este cel putin bizara asezarea acestora sub forma unui mesaj in cod Morse.

Expertul NASA Veronica Bray a tradus mesajul, acesta avand urmatorul text:

NEE NED ZB 6TNN DEIBEDH SIEFI EBEEE SSIEI ESEE SEEE !!

Mesaj in cod Morse crucifix-pe-Marte-2-gadgetreportNu este prima dată când ufologii lansează astfel de teorii. În timp ce căuta printre miile de imagini surprinse de robotul trimis de NASA pe Marte şi care au fost publicate pe internet, ufologul francez Christian Mace a descoperit, anul trecut, una care pare sa prezinte un crucifix.

„Crucea este aşezată pe o latură a unui deal stâncos, astfel încât porţiunea inferioară a acesteia nu este vizibilă, dar dacă roverul ar fi făcut vreo fotografie şi din alte zone, am fi văzut o cruce completă”, a declarat ufologul Scott C. Waring, citat de GadgetReport.ro

O altă imagine, surprinsă în apropierea crucifixului, prezintă silueta unui acoperiş „frumos sculptat”, cu bolţi şi secţiuni stratificate. Adepţii teoriilor OZN cred că acesta susţinea o biserică, ale cărei ruine au fost acoperite de solul marţian.

“Este posibil ca acoperişul să fi cedat la un moment dat. Acest acoperiş are bolţi sculptate în trei secţiuni subţiri”, a relatat Scott C. Waring, citat de Daily Mail.

Interesant este şi faptul că în apropiere a fost semnalată o „sculptură” care prezintă ceea ce ar putea fi o „figură cu caracter uman”, distrusă însă de trecerea roverului spaţial.

Piramida de pe Marte

Mesaj in cod Morse piramida-392x304In 2014, pe internet au făcut senzaţie imaginile cu un posibil dom construit de om şi o replică a uneia dintre marile piramide din Egipt. Ufologii au afirmat că „piramida”, despre care se crede a fi de dimensiunile unei maşini, ar putea fi doar varful unei structuri mult mai mari, îngropate.

„Existenţa unei cupole pe Marte dovedeşte că cineva sau ceva le-a construit în trecut. Este, oare, posibil să căutăm şi alte clădiri lăsate în urmă de locuitori antici de pe Marte?”, se intrebau ufologii de la The Unsilent Majority.

„Sunt acestea dovezi care demonstrează că planeta roşie a fost, de fapt, locuită în trecutul îndepărtat de fiinţe care au dezvoltat întreaga planetă roşie la fel cum şi oamenii dezvoltă planeta Pământ? Această cupolă ar putea fi doar un fel de formaţiune stâncoasă naturală, ceea ce ar fi extrem de ciudat. Nu putem nega probabilitatea că aceasta ar putea fi, totuşi, rămăşiţele unei structuri extraterestre pe Marte”, au mai spus aceştia.

Speculaţiile au fost respinse de NASA, care a sugerat că structurile respective sunt simple forme de relief.

CITITI SI URMATORUL ARTICOL:

Bază extraterestră pe Phobos, satelitul lui Marte?