Misterul Ross 508 b. Exoplaneta pe care ar putea exista viaţă

Data: 1/06/2022 | Autor: .

Misterul Ross 508 b. Exoplaneta pe care ar putea exista viaţă

Cercetătorii de la Observatorul Astronomic Național al Japoniei din Hawaii au anunţat descoperirea unui „Super-Pământ”, o exoplanetă care ar putea găzdui viaţă, aşa cum o percepem noi. Exoplaneta a fost numită Ross 508 b datorită apropierii de pitica roșie – pe care o orbitează la fiecare 10,75 zile.

Exoplaneta Ross 508 b a fost descoperită de telescopul Subaru de la Observatorul Astronomic Național al Japoniei din Hawaii și nu poate fi văzută cu ochiul liber. Se găsește în jurul unei pitice roșii numite Ross 508 și se află la o distanță relativ mică, de 36,5 ani-lumină.

Exoplaneta a fost numită Ross 508 b datorită apropierii de pitica roșie – pe care o orbitează la fiecare 10,75 zile.

A fost localizat celebrul Wow! Signal, cel mai cunoscut semnal radio extraterestru

Deși mai multe detalii despre Ross 508 b așteaptă încă să fie descoperite, știm până acum că are un incident de radiație cu 1,4 timpi mai mare decât cel al Pământului. De asemenea, se așteaptă să aibă o compoziție mai degrabă stâncoasă decât gazoasă.

Science Alert relatează că exoplaneta super-terestră are o masă de patru ori mai mare decât cea a Pământului.

În galaxia noastră au fost descoperite peste 5.000 de exoplanete, iar unele ar putea găzdui viață, experții estimând că alte miliarde de planete ar putea aștepta să fie descoperite.

Pământul poate muri într-o clipă! Exemplu tulburător descoperit în spațiu

Nasa a anunțat că cercetarea se va concentra asupra a două lumi stâncoase: 55 Cancri e, acoperită de lavă, și LHS 3844 b, fără aer. Studierea lor ar putea ajuta oamenii de știință să afle cum a fost Pământul timpuriu și, eventual, să ofere noi perspective pentru explorarea lumilor străine.

Misteriosul TOI-561. Astronomii au descoperit un Super Pământ