NASA a descoperit două turnuri extraterestre pe Marte! Imagini video

Data: 8/06/2022 | Autor: .

NASA a descoperit două turnuri extraterestre pe Marte! Imagini video

Roverul Curiosity al NASA, aflat pe Marte, a trimis pe Pământ o fotografie care face senzație în aceste zile pe internet. În imagine apar două turnuri extraterestre cu o formă stranie.

Science Alert relatează că printre nisipurile puțin adânci și bolovanii din craterul Gale de pe Marte, apar în imaginea trimisă pe Pământ de Curiosity niște turnuri din stâncă întortocheate, vârfurile unor sedimente de rocă care arată aproximativ ca șuvoaiele înghețate de apă.

Turnurile extratereste au fost surprinse de o cameră video de la bordul roverului Curiosity pe 17 mai 2022, dar imaginea a fost publicată de-abia acum de NASA și de experții de la SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) din Statele Unite.

Potrivit experților, aceste turnuri extraterestre au fost probabil create din substanțe asemănătoare cimentului, care au umplut cândva crăpăturile străvechi ale rocii de bază de pe Marte.

NASA a comunicat că aceste turnuri fotografiate de Curiosity pe Marte sunt ”create de minerale depuse de apă în fisuri sau diviziuni în roca existentă”.

Au ajuns deja oamenii pe Marte? Misterul din craterul Airy-O

Oricât de stranii ar părea aceste turnuri, totuși ele nu sunt fără precedent. În geologia Pământului, un ”hoodoo” este o turlă înaltă și subțire de rocă formată prin eroziune. Poate fi numită și piramidă de pământ.

Structurile naturale terestre sunt formate din straturi de rocă dură, care se formează în rocile sedimentare mai moi. Pe măsură ce restul rocii se erodează din cauza ploilor, vântului și înghețului, rămâne o structură ca o fractură veche dintr-o rocă de bază.

Cele două turnuri extraterestre de pe Marte arată de parcă ar fi pe cale să se răstoarne, în comparație cu cele pe care le vedem pe Pământ, dar în mod clar ele sunt suficient de solide pentru a rezista gravitației mai mici de la suprafața planetei roșii.

Misiunea Curiosity

Curiosity, cântărind o tonă, a ajuns pe Marte în august 2012, prima regiune explorată fiind un bazin format la suprafaţa planetei în urma unui impact, acum multe milioane de ani, numit craterul Gale. Robotul a descoperit în scurt timp că, din punct de vedere chimic şi geologic, craterul este propice dezvoltării speciilor de microbi ce se hrănesc cu roci şi care trăiesc în mod obişnuit pe Terra.

Scopul principal al misiunii lui Curiosity a fost atins, iar oamenii de ştiinţă i-au dat acum sarcina identificării unor regiuni nişă din punct de vedere al mediului, care nu numai că ar fi putut susţine viaţa, dar ar fi putut să fi şi păstrat semne ale existenţei ei, o misiune dificilă ţinând cont că procesele chimice de formare a rocilor tind să distrugă carbonul organic.

Experţii cred că şansele cele mai mari de a avea succes în această misiune sunt de a cerceta rocile din regiunea Muntelui Sharp, un vârf muntos de 5.000 de metri, care se ridică în mijlocul craterului Gale.

Descoperire uluitoare pe Marte. Poarta construită de extratereștri?