Moderna pregătește o a treia doză de vaccin Covid

Data: 15/04/2021 | Autor: .

Producătorul de vaccinuri Moderna a anunțat că lucrează la dezvoltarea unei a treia doze de vaccin Covid 19. Doza suplimentară ar urma să fie disponibilă în toamnă, a declarat miercuri directorul general al companiei farmaceutice americane, Stephane Bancel, transmite CNBC.

”Doresc să mă asigur că vor fi disponibile doze suplimentare de vaccin, în toamnă, pentru a proteja oamenii în viitorul sezon de toamnă-iarnă în SUA”, a afirmat Bancel într-un interviu acordat emisiunii ”Squawk Box”.

Cea de-a treia doză de vaccin este gândită să crească protecţia imunitară, pe fondul îngrijorărilor în creştere legate de apariţia unor variante ale coronavirusului, inclusiv una descoperită prima oară în Africa de Sud, cunoscută şi sub numele de varianta B.1.351.

Moderna speră să prezinte datele la autorităţile de reglementare în câteva luni, a spus Bancel, adăugând:” Obiectivul nostru este să muncim din greu pentru a fi pregătiţi până în toamnă”.

A treia doză de vaccin Covid

Moderna a anunţat acum două zile că vaccinul său actual pentru Covid-19 are o eficacitate de peste 90%, la şase luni după administrarea celei de-a doua doze. Eficacitatea a fost de peste 95% împotriva formelor grave de boală, în acelaşi interval de timp, cea ce aduce compania mai aproape de obţinerea autorizaţiei definitive din partea autorităţilor de reglementare.

Cum să îți cureți eficient telefonul. Măsură de protecție împotriva coronavirusului COVID-19

Ideea unui pasaport COVID, lansată oficial! Ce conține adeverința electronică

Comisia Europeană a adoptat o propunere legislativă de stabilire a unui cadru comun pentru o adeverință electronică, în fapt un pasaport COVID în baza căruia vom putea călători în străinătate.

Pasaportul COVID va constitui dovada că posesorul ei ori a fost vaccinat împotriva Covid-19, ori a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecției cu virusul SARS-CoV-2, ori s-a vindecat de Covid-19.

„Adeverința electronică verde oferă o soluție la nivelul UE pentru a garanta faptul că cetățenii UE beneficiază de un instrument digital armonizat menit să sprijine libera circulație în UE. Acesta este un mesaj pozitiv, care vine în sprijinul redresării economice. Principalele noastre obiective sunt acelea de a oferi un instrument ușor de utilizat, nediscriminatoriu și sigur, care să respecte pe deplin protecția datelor. Și depunem în continuare eforturi în direcția convergenței internaționale cu alți parteneri.”, spune Věra Jourová, vicepreședinta pentru valori și transparență din CE, într-un comunicat.

Acest pasaport COVID sau adeverintă electronică verde, cum este denumit în mod oficial, va fi disponibil gratuit, în format digital sau pe suport de hârtie. Certificatele verzi vor scuti posesorii lor de carantină, testare pentru Covid ori alte restricţii impuse de statele membre la intrarea pe teritoriul lor.

Adeverințele vor fi disponibile gratuit, în limba sau limbile oficiale ale statului membru emitent, precum și în limba engleză.

Bitdefender: Patru din zece e-mail-uri pe tema pandemiei COVID-19 sunt spam

Adeverintele, cu cod QR

Adeverințele vor fi eliberate în format digital sau pe suport de hârtie. Ambele vor avea un cod QR care va conține informații esențiale necesare, precum și o semnătură digitală care să ateste autenticitatea adeverinței.

Adeverințele vor include puţine date despre beneficiar, printre care numele, data nașterii, data eliberării, informații relevante cu privire la vaccin/test/vindecare și un identificator unic al adeverinței. Aceste date pot fi verificate numai pentru a confirma și a verifica autenticitatea și valabilitatea adeverințelor.

Cum te poți infecta cu COVID-19 la supermarket. O simulare 3D devenită virală