NASA a descoperit o structură extraterestră pe Luna planetei Saturn

Data: 8/08/2022 | Autor: .

Cercetătorii de la NASA au descoperit o structură extraterestră pe Luna planetei Saturn, Titan. Structura misterioasa i-a nedumerit pe oamenii de stiinta, fenomenul fiind unul inexplicabil.

Descoperirea a fost realizată cu ajutorul sondei spatiale Cassini. Este vorba de o structura ciudata ce apare la suprafata unei mari de hidrocarburi, ea dublandu-si marimea de la prima observatie din anul 2013.

Forma a aparut pentru prima data in imaginile trimise de sonda spatiala Cassini in iulie 2013 de la nivelul Marii Ligeia Mare de pe Titan.

Au fost propuse mai multe ipoteze: valuri la suprafata oceanului de hidrocarburi sau corpuri solide care plutesc sau care sunt scufundate.

In ciuda a trei incercari de a obtine noi informatii despre acest fenomen misterios, el nu a aparut pe radar si nici pe dispozitivul cu raze infrarosii de pe Cassini.

Structura a crescut de la 75 de kilometri patrati la 160 de kilometri patrati, o suprafata de marimea Liechtensteinului.

„Stiinta adora misterele si, cu acest fenomen enigmatic, noi avem un exemplu pasionant de modificari constante ale suprafetei lui Titan”, a declarat Stephen Wall de la Jet Propulsion Laboratory al NASA.

„Speram sa observam in continuare progresele acestor schimbari si sa intelegem ce se intampla in aceasta mare extraterestra”, a concluzionat Wall.

Ipoteză incredibilă: Tragedia de pe Titanic nu a fost un simplu accident!

Titan, satelitul lui Saturn, ar putea fi noul Pământ!

Cercetătorii de la Cornell University cred că Titan, satelitul lui Saturn, ar putea găzdui forme de viaţă. Atmosfera celui mai mare satelit al planetei Saturn include molecule de acid cianhidric (HCN), un element extrem de important în apariţia unui mediu propice vieţii.

Chimistul Martin Rahm a declarat, într-un studiu publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences, că acidul cianhidric conţine polimina, aceasta fiind capabilă să absoarbă un spectru larg de lumină, elementul esenţial pentru apariţia şi dezvoltarea vieţii.

GadgetReport.ro relata, recent, că atmosfera de pe Titan este compusă în mare parte din azot sub formă gazoasă, alte componente minore ducând la formarea de nori de metan și etan și de smog organic bogat în azot.

Schimbările climatice, inclusiv vânt și ploaie, creează caracteristici similare cu cele de la suprafața Pământului, cum ar fi dune de nisip, râuri, lacuri, mări (probabil din metan și etan lichid) și delte. Satelitul este dominat, practic, de tipare meteorologice sezoniere similare celor de pe Pământ.

Misiunea Cassini-Huygens, un proiect comun al NASA, ESA și Agenția Spațială Italiană, a trimis recent un nou set de imagini cu Titan. Acesta este singurul satelit natural cunoscut care are o atmosferă densă şi singurul corp ceresc, altul decât Pământul, pentru care există o dovadă clară că are o suprafață lichidă.

Lansată în octombrie 1997 cu sonda Huygens a Agenției Spațiale Europene, nava spaţială Cassini a fost echipată cu şase instrumente pentru a studia cel mai mare satelit al lui Saturn,Titan. Aceasta a aterizat pe suprafața satelitului pe 14 ianuarie 2005 și a furnizat rezultate spectaculoase.