O lume necunoscută, descoperită în adâncurile Pământului

Data: 15/08/2022 | Autor: .

Varianta Delta este cea mai adâncă de pe continent

Cercetătorii de la Southern Tasmanian Caverneers au anunțat o descoperire cu adevărat ieșită din comun. La peste 400 de metri în pământ, pe insula Tasmania din Australia, ei au găsit o adevărată lume necunoscută!

Live Science relatează că este vorba de o peșteră, denumită Varianta Delta, care nu a mai fost explorată vreodată de speologi. Varianta Delta este cea mai adâncă de pe continent.

Explorarea ”peșterii a fost extraordinar de obositoare”, a spus speologul Ben Arsmtrong, care a făcut parte din expediție.

”Pasajul ascuns era vertical, necesitând sute de metri pentru a fi urcat și coborât pe frânghii”, a explicat expertul după ce a petrecut 14 ore sub pământ, mergând printr-un sistem subteran care include o cascadă de 163 de metri.

Misterul Midyat, cel mai mare oraș subteran din lume!

Partea de jos a peșterii Varianta Delta (după numele variantei COVID-19) se conectează cu un sistem explorat anterior numit Niggly-Growling Swallwt. Cu toate astea, intrarea în peștera Varianta Delta este cu aproximtiv 4 metri mai sus la suprafață decât cea mai înaltă intrare cunoscută până acum.

”Speologii au fost atât de aproape de descoperirea acestei peșteri de zeci de ani. Totuși, ea este pe o stâncă abruptă, pe care nimeni nu s-a gândit vreodată să o urce. Intrarea reală este ascunsă de tufișuri groase și de bușteni căzuți”, a spus Brendan Moore, un membru al expediției din Insula Tasmania, Australia.

Descoperire istorică sub celebra Piramidă a Soarelui de la Teotihuacan

Descoperire istorică în Bulgaria. Ce s-a aflat despre Homo Sapiens