Obiect extraterestru, descoperit pe fundul Oceanului Pacific

Data: 12/08/2022 | Autor: .

Cercetătorii au făcut o descoperire ieșită din comun pe fundul Oceanului Pacific, la aproximativ 160 de kilometri de coasta din Papua Noua Guinee. Este vorba de un obiect extraterestru s-a scufundat în ocean.

Echipa de la Universitatea Harvard din Statele Unite plănuiește o expediție în care să ”recupereze” obiectul extraterestru descoperit pe fundul Oceanului Pacific.

Este vorba de primul corp interstelar găsit vreodată pe Pământ, spun experții despre meteoritul denumit CNEOS, care s-a prăbușit în ocean cu o energie echivalentă cu aproximativ 121 de tone de TNT (trinitrotoluen).

Live Science relatează că cercetătorii vor să recupereze bucăți din meteoritul interstelar, care a lovit Pământul pe 8 ianuarie 2014 la aproximativ 300 de kilometri de insula Manus din Marea Bismarck.

”Descoperirea unui astfel de fragment ar reprezenta primul contact pe care umanitatea l-a avut vreodată cu materiale mai mari decât praful de dincolo de Sistemul Solar”, a spus Amir Siraj, astrofizician de la Universitatea Harvard.

De ce au dispărut dinozaurii? Povestea meteoritului care a făcut întuneric pe Pământ timp de 2 ani

Nava din Proiectul Galileo care va pleca în Papua Noua Guinee va utiliza un magnet ca o sanie, pe un troliu și va fi scufundat în adâncul oceanului, la 1,7 kilometri.

”Majoritatea meteoriților conțin suficient fier astfel încât ei se pot lipi de un magnet, pe care intenționăm să-l folosim în expediția oceanică”, a spus Siraj.

Potrivit cercetătorilor, meteoritul a lovit atmosfera la aproximativ 160 de kilometri de coasta din Papua Noua Guinee, la miezul nopții, cu aproximativ 1% din energia bombei nucleare de la Hiroshima, din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Expediția din Proiectul Galileo va costa 1,6 milioane de dolari.

Meteoritul care ar putea rescrie istoria lumii. Compuși organici extratereștri, ajunși pe Pământ