O femeie din Evul Mediu, îngropată cu un obiect mai puțin obișnuit

Data: 21/09/2022 | Autor: .

Hubert Fehr, un arheolog de la BLfD, a făcut o descoperire cu adevărat inedită. Într-un mormânt ce datează din anii 600 d.Hr. a descoperit un obiect mai puțin obișnuit. Mormântul aparține unei femei cu identitate necunoscută, probabil o nobilă, care a murit la vârsta de 40 sau 50 de ani.

Descoperirea a fost făcută de arheologi de la Biroul de stat bavarez pentru protecția monumentelor (BLfD) în Endsee, un sat din sud-estul Germaniei.

În mormânt a fost găsit un scaun medieval pliabil! Construit dintr-un cadru de fier, scaunul medieval măsoară aproximativ 70 pe 45 de centimetri atunci când este pliat.

Scaunul medieval pliabil este posibil să fi avut și elemente de lemn și piele, păstrându-se doar cadrul de metal.

„Deși este prea devreme după săpături pentru a cunoaște identitatea femeii”, a spus Fehr, „știm că aceasta avea un statut social ridicat, după cum reiese din obiectele funerare găsite la locul de înmormântare”.

Fierul scaunului medieval pliabil este acoperit cu straturi de coroziune și, uneori, în aceste straturi se găsesc părți de lemn și piele care au rezistat.

Misterul mormântului Piatra Regelui Arthur, decriptat. Este mai vechi decât Stonehenge

În general, înmormântările cu scaune sunt incredibil de rare, existând doar o singură altă înmormântare descoperită în Germania, în întreaga Europă, 29 de morminte din Evul Mediu timpuriu au înmormântări cu scaune, însă doar șase sunt construite din fier. Deoarece aceste scaune erau adesea construite din materiale organice, cum ar fi lemnul, fildeșul, pielea sau țesătura, singurele elemente care au supraviețuit sunt adesea cuiele care le țineau împreună sau cadrele metalice.

O radiografie a scaunului ar putea dezvălui detalii suplimentare despre construcția sa.

Ce au căutat romanii în America?! Mormânt de acum 2000 de ani, descoperit în New York

Mormantul faraonului Tutankhamon ascunde camere secrete