O știre falsă demontată! Germania nu a interzis Huawei implementarea 5G

Data: 27/04/2021 | Autor: .

O știre falsă demontată! Germania nu a interzis Huawei implementarea 5G

Pandemia de COVID, schimbările semnificative în ceea ce privește munca de acasă, au accelerat planurile autorităților din întreaga lume privind digitalizarea și noile tehnologii printre care se află și infrastructura 5G. Printre țările care mizează pe efectele pozitive ale implementării noii infrastructuri de comunicații și date 5G se află și Germania, țară care discută, în prezent, legislația necesară pentru atragerea investitorilor.

Muncim mai mult de acasă, stăm mai mult pe internet, pe Zoom, Skype, am ajuns să folosim telefonul și laptopul mai mult ca oricând. Nu de puține ori ne-am lovit, însă, de problemele de conectivitate, de viteza de internet, de faptul că nu avem acoperire cu semnal peste tot.

Tehnologia 5G vine să rezolve mare parte din aceste probleme. Febra investițiilor în 5G a cuprins întreaga lume, iar marile companii furnizoare de servicii 5G se întrec în oferte competitive.

Pentru ca investițiile să se deruleze rapid, e nevoie de o legislație atractivă, iar exemplul Germaniei poate fi unul excelent și pentru noi. Bundestagul dezbate, în aceste zile, legea ITC, care reglementează viitoarele licitații 5G.

Legea va cuprinde o serie de criterii ce țin de aspectele politice și de securitate, pe lângă cele tehnice și economice, menite să ofere accesul tutoror investitorilor interesați.

După ce în presă au apărut informații că unul dintre criterii interzice practic accesul Huawei la aceste licitații, parlamentarii germani au reacționat afirmând, potrivit Frankenpost, că nu a existat și nu va exista o măsură restrictivă în ceea ce privește o companie anume și că aceste criterii vizează toți furnizorii de soluții 5G.

,,Parlamentul german a avut o abordare foarte tehnică și neutră față de legea 5G și jucătorii din piață și a abordat proiectul de lege din perspectivă tehnică, economică și politică, dar in mod transparent. Evaluarea siguranței va fi aplicată pentru toți furnizorilor de TIC, legea lor nu vizează excluderea unui singur furnizor în funcție de țara de origine’’, a declarat Christoph Bernstiel.

Experiența germană, soluție pentru România

De ce e importantă decizia autorităților din Germania? Pentru că spre deosebire de ce se întâmplă acolo, la noi, proiectul de lege 5G, aprobat de Guvern și trimis spre dezbatere Parlamentului, ridică multe semne de întrebare, lăsând loc unei potențiale discriminări în privința accesului investitorilor la noua infrastructură.

,,Noua formă a proiectului, votată de Guvern, prezintă doar modificări minore față de varianta inițială. Ea prevede că vor fi folosite doar echipamente și soft-uri de la producători avizați în prealabil de CSAT. Un aviz pentru care nu s-au formulat criterii clare, pentru care nu există un plan de parcurs’’, afirmă consultantul economic Adrian Negrescu.

Altfel spus, ar trebui să privim proiectul de lege al Germaniei drept un exemplu de bune practici pentru abordarea nediscriminatorie, transparentă, multilaterală și obiectivă pentru viitorul telecomunicațiilor și digitalizării în România.

Potrivit Consiliului Economic și Social, în prezent, legea 5G, în forma trimisă Parlamentului, ,,se concentrează pe identificarea producătorilor de echipamente eligibili, mai degrabă decât pe abordarea și identificarea riscurilor de securitate independente de producătorul de echipamente, abordare susținută la nivelul UE. Instrumentele UE cu privire la securitatea cibemetică a rețelelor 5G pun accentul pe măsurile tehnice ce ar trebui sa fie reglementate și implementate pentru a atinge nivelul de securitate dorit’’.

,,Rețelele 5G nu se construiesc de la zero. Ele se bazează pe echipamente și software din tehnologii de comunicaţii mobile din generaţii anterioare, precum 4G sau 3G. În 2019, Orange, Vodafone și RCS&RDS au lansat rețele comerciale 5G folosind și echipamente ale chinezilor de la Huawei, rețele care reprezintă upgrade-uri la rețelele 4G. Eliminarea unuia dintre acești producători activi acum în rețelele telecom din România va avea impact și în rețelele 2G, 3G și 4G. Altfel spus, ar putea duce la blocarea rețelelor de telefonie și date pe termen nedefinit, cu consecințe financiare uriașe’’, afirmă Negrescu.

Mai mult de atât, dacă Huawei ar ieși din România, urmare a unui aviz negativ din partea CSAT, s-ar genera pierderi de 9,2 miliarde de euro și peste 6.300 de locuri de muncă.

Firma chineză este prezentă pe piața românească de aproximativ 20 de ani și nu a ridicat până acum nicio problemă de ,,securitate națională’’.

O lege care încalcă Constituția?

Potrivit unui punct de vedere pe tema Legii 5G, Ministerul Justiției reclama, anterior, că prin această lege se instituie criterii care încalcă Constituția României.

,,Soluția care stabilește condițiile de emitere a avizului CSAT (pentru furnizorii de servicii 5G – n.r.) este neclară și lipsită de previzibilitate, în lipsa instituirii unor criterii obiective de evaluare a solicitărilor depuse în vederea acordării autorizației. Având in vedere că motivarea actului administrativ reprezintă o condiție de legalitate, omisiunea de a institui criterii clare si obiective reprezintă o împrejurare de natură să conducă la încălcarea prevederilor art. 1, aliniat (3) si (5) din Constituție’’, afirmă Ministerul Justiției.

Ministrul Cătălin Predoiu afirmă, în scrisoarea trimisă inițiatorilor legii, că ,, este necesară justificarea temeinică a criteriilor avute în vedere pentru acordarea sau refuzul de emitere a autorizării, inclusiv cu privire la procedura de retragere a aceste autorizări’’ și că ,, sunt necesare detalii suplimentare privind respectarea procedurii de reglementare, nefiind suficient publicarea proiectului pe pagina de internet a inițiatorului’’.

Atfel spus, legea instituie un mecanism la limita legii prin care operatorii și furnizorii de servicii 5G vor fi autorizați de statul român.

Asociația Operatorilor Mobili din România reclama, recent, într-un comunicat, că pe lângă faptul că dezbaterea publică a acestui proiect a durat numai 10 zile, în legea respectivă s-au strecurat o serie de prevederi care riscă să arunce în aer business-urile operatorilor de telefonie și date.

O legislație pro-business

În esență, operatorii cer o legislație pro-business, care să nu lase loc de abuzuri precum interzicerea funcționării, prin decizie administrativă, fără să existe condiții clare privind dreptul la apel.

,,Proiectul de Lege, în forma actuală, blochează dezvoltarea rețelelor de comunicații fixe și mobile din România, punând totodată în pericol rezilienta rețelelor de comunicatii si dezvoltarea serviciilor 5G în Romania. (..) Proiectul de lege (..) reglementează o procedură de autorizare bazată pe criterii non-tehnice foarte largi și ambigue care nu adreseaza nici una dintre măsurile strategice prevăzute în setul de instrumente UE pentru securitatea rețelelor 5G’’, afirmă AOMR.

Potrivit estimărilor făcute de Camera de Comerț și Industrie România – China, implementarea legii în forma actuală ar putea avea consecințe economice semnificative pentru România.

,, Limitarea operatorilor de a selecta furnizori va amâna lansarea rețelei 5G, beneficiul de dezvoltare al industriei 4.0 va fi pierdut. România va avea dezavantaje ca abilitate de competență scăzută în domeniu la nivelul comunității internaționale. (..)Digitalizarea României va fi amânată. Alocarea spectrului în România a fost amânată cu un an. Conform previziunilor GSMA din 2019, numărul de conexiuni 5G în România va ajunge la 6,5 milioane în 2023, în timp ce ultima predicție din 2020 este de doar 2,6 milioane. Operatorii nu pot lansa utilizarea comercială a 5G, schimbarea rețelei și reconstrucția vor dura trei ani, amânând procesul 5G din România’’, se spune în comunicat.

Conform estimărilor, în condițiile în care legea nu va fi modificată, pierderile operatorilor vor depăși 5,3 miliarde de euro. În 2019, veniturile mobile ale celor patru operatori au fost de 2,58 miliarde de euro.

Dincolo de pierderile operatorilor, s-ar putea ca și noi, consumatorii, să avem de plătit oalele sparte de guvernanți. ,,Dacă operatorul nu dorește să sufere pierderi și le transferă către utilizatori, tariful va crește de până la 300%’’, afirmă Asociația Operatorilor Mobili din România.

Legea 5G, pe repede înainte

În ciuda semnalelor Consiliului Concurenței, operatorilor, asociațiilor de profil, Camera Deputaților a decis ca Legea 5G sa fie aprobată în regim de urgență.

Comisiile de specialitate au primit doar 7 zile pentru a analiza legea și a depune amendamente.

În condițiile în care noua legislație va influența în mod semnificativ competitivitatea României în sectorul digital, este suspectă graba politicienilor de a rezolva problema. Poate fi explicată, cel mult, prin dorința de a organiza mai repede licitațiile pentru construcția rețelei 5G, eveniment care va aduce câteva miliarde de euro la buget.

,,Sper ca parlamentarii să înțeleagă impactul uriaș pe care această lege îl va avea în perspectiva procesului de digitalizare a României și să ofere un cadrul legislativ și de reglementare corect, nediscriminatoriu și mai ale predictibil. România este într-o concurență directă cu țările din regiune în privința atragerii investitorilor și, dacă nu vom acționa inteligent, rapid și eficient, vom pierde cursa competitivității’’, a mai declarat consultantul economic Adrian Negrescu.