Obezitatea, o cauză semnificativă pentru apariția cancerului

Data: 13/08/2019 | Autor: .

Obezitatea, o cauză semnificativă pentru apariția canceruluiObezitatea generează multiple probleme pentru sănătate, iar medicii au explicat, în numeroase studii, riscurile majore asociate creșterii excesive în greutate. Un nou studiu, prezentat de International Journal of Epidemiology, susține că obezitatea crește semnificativ și riscul de a dezvolta cancer, relatează GadgetReport.ro

Legătura dintre obezitate și o serie de tipuri de cancer a fost stabilită de multă vreme, însă modul în care creșterea în greutate generează apariția celulelor canceroase este încă în faza de cercetare.

Pentru a documenta primele stadii ale cancerului, cercetătorii au folosit o metodă cunoscută sub numele de Mendelian, care determină legătura dintre cauze și efecte în funcție de matricea genetică a pacienților.

În studiul prezentat de IJE, cercetătorii au investigat ce tipuri de cancer sunt asociate cu obezitatea și au descoperit că legătura este mai puternică decât se credea inițial.

Richard Martin, cercetător la University of Bristol Medical School a declarat că obezitatea ar trebui pusă pe același palier cu fumatul, atunci când vine vorba de cauzele care generează cancerul. Iar împreună, fumatul și obezitatea sunt considerate o combinație devastatoare pentru organism.