Otto Celera 500L, avionul care va revoluționa transportul aerian, intră în producție

Data: 8/11/2021 | Autor: .

Otto Celera 500L, avionul care va revoluționa transportul aerian, intră în producție

Compania americană Otto Aviation pregătește lansarea în producție a aeronavei Otto Celera 500L, un avion de mici dimensiuni care consumă de opt ori mai puţin combustibilul şi are o autonomie de zbor dublă față de aeronavele din gama mica.

CNN relatează că Celera 500L a trecut de faza de testare, care debutat în 2018, şi şi-a demonstrat eficienţa aerodinamică, astfel că lansarea comercială va avea loc cât de curând, la prețul de 5.000.000 $.

Celera, care a fost proiectat să transporte șase pasageri, este la fel de rapid ca orice avion de afaceri (atinge viteza de croazieră de 740 km pe oră), dar consumă de opt ori mai puţin combustibilul.

Are o autonomie de zbor dublă – 7.200 de kilometri -, asta însemnând că va putea face legături, fără escală pentru realimentare, între oricare dintre oraşele din Statele Unite.

„Scopul nostru a fost întotdeauna să creăm o aeronavă privată sigură, care să permită zboruri directe în SUA cu viteze și costuri comparabile cu călătoriile aeriene comerciale”, spune CEO-ul companiei, William Otto jr.

Ekranoplan, „Monstrul din Marea Caspică”. Povestea unui avion unic!

Compania a explicat performanţa aeronavei prin faptul că forma sa reduce frecarea cu aerul. Otto Aviation spune că designul duce la o scădere cu 59% a rezistenței la frecare în comparație cu aeronavele de dimensiuni similare. Datorită acestui lucru, se fac economii masive de combustibil și emisii.

Potrivit companiei, costuri de operare sunt sensibil mai mici decât ale avioanelor de afaceri de dimensiuni similare. Zborul cu Celera va costa 328 de dolari pe oră, față de 2.100 de dolari. În ceea ce privește combustibilul, consumul este asemănător cu cel al unui automobil SUV.

Flying-V, primul avion cu aripi în formă de V, a efectuat primul zbor

Celera 500L este echipat cu un singur motor diesel V12 în spate, proiectat de producătorul german RED. În viitorul apropiat, motorul diesel ar putea fi înlocuit cu unul electric sau cu hidrogen, pentru a reduce și mai mult emisiile.

Celera 500L va fi pus în vânzare până în 2025

Deşi aeronava prezentată nu are hublouri, versiunea pentru pasageri va avea ferestre care nu vor afecta așa-numitul flux laminar, deoarece vor fi amplasate la nivel cu suprafaţa aeronavei şi au aceleaşi contururi ca forma exterioară a fuselajului.

Compania a anunțat că există planuri pentru două modele mai mari, care ar putea transporta până la 40 de pasageri, făcându-le competitive cu avioanele regionale.

Potrivit lui Richard Aboulafia, analist de aviație la Teal Group, Otto Aviation face afirmații foarte pretențioase în ceea ce privește performanța aeronavei.

„Totul sună excepțional, dar poate prea promițător”, spune specialistul. „Având în vedere combinația de autonomie, viteză, capacitate și un motor cu putere foarte mică, trebuie să demonstreze că funcționează. Cel mai bine este să așteptăm să vedem ce pot dovedi cu primul lor avion”, a adăugat el.

Avionul secret X-37b. Una dintre cele mai interesante și misterioase nave spațiale din lume