Pământul este înconjurat de un gigantic tunel magnetic! E mâna extratereștrilor?

Data: 18/10/2021 | Autor: .

Pământul este înconjurat de un gigantic tunel magnetic! E mâna extratereștrilor?

Cercetătorii de la Universitatea din Toronto și de la Institutul de Astronomie și Astrofizică Dunlap au anunțat o descoperire incredibilă. Pământul este înconjurat de un gigantic tunel magnetic, dar invizibil ochiului uman, el putând fi observat doar cu ajutorul telescoapelor cu unde radio.

Utoronto relatează că structurile misterioase extraterestre din spațiu din apropierea planetei noastre i-au nedumerit pe astronomi zeci de ani, însă abia acum au reușit să descifreze secretul.

Cele două structuri denumite ”The North Polar Spur” și ”The Fan Region”, sunt cunoscute de mai mult timp de astronomi. ”Din anii ’60 chiar. Dar cele mai multe explicații științifice s-au concentrat asupra lor, în mod individual”, afirmă publicația canadiană.

Criosfera Pământului stârnește îngrijorarea cercetătorilor! Un fenomen ireversibil

”Dacă ar fi să ridicăm privirea spre cer, am observa această structură asemănătoare unui tunel, în aproape fiecare direcție în care am privi, asta dacă am avea ochi care să poată vedea lumina cu ajutorul undelor radio”, a declarat dr. Jennifer West.

Pământul își pierde lumina, devenind mai întunecat! Efectele pot fi devastatoare

Cele două structuri misterioase, cu o lungime de circa 1.000 de ani-lumină, sunt alcătuite din particule încărcate și un câmp magnetic, ele având forma unor ”cozi” lungi și sunt situate la aproximativ 350 de ani-lumină de noi.

”Câmpurile magnetice nu există izolat. Toate trebuie să se conecteze între ele. Așadar, pasul următor este să înțelegem mai bine modul în care acest câmp magnetic local se conectează la scară mai mare, cât și la câmpurile magnetice la scară mai mică ale Soarelui și Pământului. Cred că este minunat să ne imaginăm că aceste structuri sunt peste tot, ori de câte ori ne uităm în sus, spre cerul nopții. ”, a explicat acesta.

Câmpul magnetic al Pământului, în pericol? Ceva crește puternic sub scoarța terestră