Primele imagini oficiale cu Dacia Duster 2 facelift. Un nou trend în piața auto

Data: 21/06/2021 | Autor: .

Dacia a lansat un teaser video de promovare pentru noul Dacia Duster 2 facelift, model care va fi lansat în curând. Mașina va include noua siglă, prezentată zilele trecute, alături de o nouă grilă și noile stopuri agresive.

Dacia Duster 2 facelift reprezintă doar un pas intermediar pentru Dacia până la lansarea celei de-a treia generații Duster, cel mai probabil în 2024.

Până să vedem Dacia Duster 3, compania vine cu o versiune îmbunătățită a actualului model, printre cele mai importante aspecte fiind o nouă grilă față ceva mai impunătoare, cu noul Logo, și blocurile optice față și spate sub formă de Y, asemănătoare celor existente în prezent pe Logan, Sandero sau Spring.

Presa de specialitate scrie că, alături de noua grilă de radiator, vom vedea o bară de protecție față ceva mai joasă, alături de mai multe elemente din plastic cu iz metalic.

La interior vom vedea noul sistem multimedia, disponibil pe noile Logan și Sandero.

În ceea ce privește propulsia, nu vom asista la premiere, cu excepția transmisie cu dublu ambreiaj.

Francezii afirmă, pe de altă parte că, până în 2022, în oferta Duster II vor figura și versiuni mild-hybrid pentru motorizările 1.0 TC3 și 1.3 TCe, și că motorizările diesel și pe GPL au fost deja confirmate.

O versiune hibridă plug-in E-Tech?

Cum platforma B0+ a fost dezvoltată într-o eră în care electrificarea nu era luată în calcul nici măcar pe hârtie, Duster II facelift nu va putea avea o versiune hibridă plug-in E-Tech, dar Motorsactu.com avansează ideea unei soluții simplificate a sistemului hibrid E-Tech, fără încărcare la priză, prezent pe noul Renault Clio, dar cu o putere mai mică, de 130 de cai putere, nu de 140 de cai putere.

Dacia pregătește și jante cu design nou, precum și noi culori.

Dacia Duster 2 facelift ar urma să debuteze în showroom-uri până la toamnă.

Calendarul lansărilor Dacia

După lansarea Dacia Duster 2 facelift, producătorul român pregătește un crossover care înlocuiește Logan MCV, pe care îl vom vedea cel mai probabil în 2022.

Dacia Logan și Sandero vor beneficia și ele de un facelift, cel mai probabil în 2024, an în care vom vedea Duster 3 alături de modelul Bigster.

”Modele noi vom avea, nu este un secret. Bigster este o variantă Duster va fi reînnoit, vom avea apoi o nouă mașină care va înlocui fostul Logan MCV și Dokker (care se va opri curând). Noutăți mai sunt și suntem în mijlocul unei lansări”, explică Mihai Bordeanu, director general Dacia.

Dacia Bigster, un SUV spectaculos! Primele imagini cu interiorul mașinii

Va putea fi Bigster lansat înainte de 2025? ”Este posibil. Lucrăm la subiectul acesta. Bigster a fost prezentat cu un scop anume: de a explica strategia Dacia, de spune ce vrem să facem: la fel de simplu, concentrare pe o singură platformă, intrăm pe segmentul C, adăugăm valoare, suntem în limitele mărcii Dacia, avem de-a face cu esențialul. Mulți au spus că mașina este foarte cool, dar nu va putea fi lansată chiar mâine, ea își urmează planul de validare și de lansare, dar încercăm să o aducem un pic mai repede”, spune Mihai Bordeanu.

Anul trecut Renault a produs în Maroc 277.000 de vehicule, puțin mai mult decât la Mioveni. Uzina de la Tanger a produs 210.000 mașini, iar cea de la Casablanca, 67.000. Cele două uzine exportă în 73 de țări, dar trebuie spus că producția lor a scăzut anul trecut cu 30%.

Dacia Bigster face senzație. V-ați cumpăra un astfel de SUV?