Primul esec in online. Groupon pleaca din Romania

Data: 4/09/2014 | Autor: .

grouponGroupon, cea mai mare companie de cupoane de reduceri online din lume, a anuntat ca va inchide operatiunile din Romania, din cauza ratei reduse de utilizare a Internetului din tara noastra, profitul nefiind cel asteptat.

„Dupa o analiza riguroasa a pietei din Romania, tinand cont de toti factorii relevanti, am decis sa incetam operatiunile noastre din aceasta tara, din data de 03.09.2014”, potrivit unei scrisori trimise de Groupon catre partenerii din Romania publicata peTech Crunch, citata de Ziare.com

Pentru cei care au cumparat deja cupoane, ele isi vor pastra valabilitatea pana la termenul convenit initial. In plus, clientii pot primi si banii inapoi pentru cupoanele valabile neutilizate.

„Doresc sa va asigur ca Groupon, in calitate de companie internationala, isi va onora toate obligatiile restante si vom colabora cu dumneavoastra pentru a va oferi o solutie rapida si comoda atat dumneavoastra ca partener, cat si clientilor care au achizitionat cupoanele Groupon”, se arata in scrisoare.

Potrivit purtatorului de cuvant, compania nu intampina probleme financiare, Romania fiind singurul „caz special” in care s-a renuntat la operatiuni.

Compania americana a patruns pe piata din Romania in urma cu patru ani si avea aproximativ 40 de angajati.