Primul test: Samsung Galaxy S III vs iPhone 4S

Data: 7/05/2012 | Autor: .

Samsung Galaxy S III este vazut de multi specialisti drept un adevarat iPhone-killer. Este mai bun decat iPhone 4S? Specificatiile dau mai multe avantaje noului telefon de la Samsung insa iPhone pluseaza la capitolul software si la impresia generala de robustete. Cine este castigatorul?

Daca la capitolul tehnologic, datele sunt destul de clare (le puteti vedea in graficul alaturat), diferenta este data, in primul rand, de software.

Voice Recognition (Recunoasterea vocala)

Ambele telefoane vin cu control complet integrat de voce. Apple prezinta SIRI, Samsung ofera S Voice. Ambele ofera posibilitatea de a dicta texte, apeluri etc. Este inca prea devreme pentru a spune daca S Voice-ul celor de la Samsung se ridica la nivelul SIRI. Cum si SIRI a dat rateuri, exista sanse ca ambele soft-uri sa concureze de pe pozitii egale.

Notificari:

Trecem la un capitol ceva mai aplicat. Cu iOS 5, Apple a restructurat complet alertele astfel ca acum le puteti vedea pe toate, la fel ca la Android, din partea de sus a ecranului.
Galaxy S III a adus unele imbunatatiri la acest capitol, printre care alarma inteligenta – daca pierdeti un apel, telefonul va vibra iar un LED va clipi intermitent in momentul in care il ridicati de pe masa sau il scoateti din buzunar.

Streaming si Partajare:

Icloud Apple pune tot continutul in cloud. Deci, daca descarcati o melodie de pe iTunes pe telefonul dvs., acesta va aparea automat in Library.
Desi s-a zvonit ca va lansa un serviciu similar, Samsung inca nu a lansat S-cloud. Utilizatorii de telefoane Android, deci si SG 3, au la dispozitie insa Google G-Drive, care ofera 5 GB de salvare in cloud, gratuit. Restul se plateste. Samsung, pe langa G-Drive, propune serviciul AllShare cu care veti putea imparti continut pe toate gadgeturile produse de companie, de la televizoare, laptopuri, tablete sau telefoane. Pentru a realiza acelasi lucru cu un iDevice, aveti nevoie de un gadget AppleTV.

Conectare:

Ambele telefoane vin cu servicii speciale de conectare. Samsung ofera S Beam. Cu ajutorul acestuia se pot transfera fotografii, videoclipuri, fisiere, albume, etc prin intermediul tehnologiei NFC printr-o conexiune Wi-Fi. Pe de alta parte, Direct Call este capabil sa formeze automat anumite contacte cand pui telefonul la ureche.
Utilizatorii de iPhone 4S pot dialoga prin intermediul iMessage, un client gratuit de mesagerie. Apple ofera, totodata, serviciul Find my Friends, care utilizeaza GPS-ul pentru a te ajuta sa iti gasesti prietenii care au iPhone 4 S.
Utilizatorii Apple au la dispozitie si serviciul de chat video FaceTime.

Camera foto:

Camera SIII are o caracteristica numita Burst Shot / Cea mai buna poza, care cauta cea mai buna imagine din peste 20 de fotografii trase in rafala.
Prin comparatie, telefonul Apple are HDR, care capteaza trei imagini intr-o singura lovitura, fiecare la un nivel de expunere diferit. Acest trio este apoi combinat intr-o singura imagine, care se presupune a avea o calitate mai buna in ansamblu.
Camera iSight are un soft de detectare a fetei, care va afisa un patrat in jurul capului subiectului. Raspunsul III S este ceva numit Zoom Face, care va permite sa selectati o anumita zona si sa faceti zoom pe ea.

Social Media Integrare:

IPhone 4S a debutat cu integrarea Twitter, care permite upload-ul unei fotografii direct pe pagina.
La Samsung Galaxy SIII, fiecare prieten din retelele sociale are poze – eticheta, preluate din Facebook, Google+ si Twitter.

Cine este castigatorul?

La prima vedere, Samsung Galaxy S III – prin configuratie, ecranul mai bun, bateria mai mare etc. Este, insa, mult prea devreme pentru a da un verdict final.
Ramane de vazut cat de fiabil va fi noul Galaxy S III si cu ce contraoferta va veni in toama Apple. Din informatiile prezentate de GadgetReport.ro, noul iPhone sau iPhone 5 va avea un ecran mai mare si mai bun si servicii superioare celor de pe iPhone 4 S.

Cititi detalii aici