Proiect de lege. Firmele de telefonie, obligate să asigure gratuit internet pe mobil!

Data: 21/04/2016 | Autor: .

internet mobil

Firmele de telefonie mobilă ar putea fi obligate să asigure lunar fiecărui client, indiferent de tipul de abonament, cel puțin 500 MB de trafic de internet pe telefonul mobil. Propunerea vine din partea unui grup numeros de parlamentari, relatează GadgetReport.ro

Aleşii susţin că accesul la internet a început să fie privit în multe țări ca un drept legal şi că este absolut normal ca românii să primească acces gratuit la internet.

Potrivit parlamentarilor, în România există infrastructura necesară pentru desfășurarea unui astfel de proiect, ba, mai mult, această infrastructură nu este exploatată suficient.

Mai mult, aleşii vor ca toate instituţiile publice, de stat şi private, inclusiv restaurantele, terasele, barurile, discotecile și oricare alte tipuri de unități de alimentație publică, să fie obligate să asigure acces gratuit și permanent la internet cetățenilor, prin reţele wireless.

Conectarea la rețeaua publică de internet se va face prin completarea adresei de e-mail a utilizatorului, pentru acces limitat de o oră, dar cu drept de reconectare.

Parlamentarii vor începe în perioada următoare dezbaterea proiectului, care va trebui aprobat întâi în comisiile de specialitate și apoi votat de cele două camere ale legislativului.