Project ARA! Proiectul SECRET al Google care va rescrie standardele telefoanelor inteligente (VIDEO)

Data: 1/10/2014 | Autor: .

Project-AraPlanurile Google privind constructia primului telefon modular din lume, la care ii vei putea schimba componentele pe masura ce apar altele noi, mai performante, merg ca pe roate. PhoneBlocks afima ca primul smartphone va fi prezentat in decembrie, iar pe piata va ajunge in primavara anului viitor!

Cine nu si-ar dori sa schimbe componentele la telefon cu altele mai noi, decat sa dea milioane pe un alt gadget nou? Asta este in esenta filozofia dupa care a fost construit “Project Ara”.

Google a prezentat si un clip video care vine cu noutati despre acest telefon. Astfel aflam ca telefonul se va asambla precum un puzzle, piesele urmand sa intre in niste lacasuri speciale, cu ajutorul unor magneti.

Directorul de proiect de la Google, Paul Eremenko, a declarat ca viitorul telefon din Project Ara va rula o versiune modificata a Android L si va suporta schimbarea modulelor fara sa fie nevoie sa inchizi telefonul.

Adica, de exemplu, daca filmati ceva interesant si nu mai aveti destula memorie, o veti putea inlocui instant.

La fel si cu schimbatul camerelor foto/video, in functie de conditiile in care va aflati, sau mai ales cu bateria.

Componentele telefonului vor veni in diverse modele si culori si vor putea fi cumparate din Play Store.

Google lucreaza la dezvoltarea acestui proiect cu Quanta, Toshiba, Rockchip, Foxconn, Laird Technologies si Array Labs.

GadgetReport.ro relata, recent, ca Google cauta deja un producator de imprimante 3D cu care sa lucreze la dezvoltarea primului telefon modular Project Ara.

Ideea Project Ara nu este noua. Mai mult chiar, in echipa de dezvoltare se gasesc doi cercetatori care au lucrat la un proiect similar, Phoneblocks.

Pentru a intelege conceptul Project Ara, urmariti clipul de mai jos. E cu adevarat spectaculos. Mai multe amanunte aflati deAICI