Revoluţie tehnologică! SpaceX vrea să ofere internet prin satelit pe tot globul

Data: 4/05/2017 | Autor: .

Revoluţie tehnologică! SpaceX vrea să ofere internet prin satelit pe tot globul

SpaceX, compania dezvoltată de Elon Musk, proprietarul Tesla Motors, pregăteşte lansarea a numai puţin de 4425 de sateliţi care vor furniza internet de mare viteză pe toată suprafaţa planetei. Vicepreşedintele SpaceX, Patricia Cooper, a declarat în faţa senatorilor americani, care primii sateliţi ar urma să fie lansaţi în 2019, relatează GadgetReport.ro

Pentru a putea declanşa operaţiunea, SpaceX are nevoie de avizul autorităţilor americane, acesta fiind şi motivul pentru care Cooper a fost invitată în Comisia senatorială pentru infrastructură broadband.

Sateliţii ar urma să fie lansaţi între 2019 şi 2024, cu racheta Falcon 9. Vicepreşedintele SpaceX a declarat că intenţia companiei este de a oferi servicii de internet de mare viteză, similare cu cele prin fibra optică, fără nicio restricţie de ordin geografic.

Sateliţii îşi vor putea modifica poziţia în aşa fel încât să acopere la un nivel optim cererea de semnal pe întreg globul, afirmă Engadget.

GadgetReport.ro relata, anterior, că şi alte companii printre care Google şi Facebook au în plan să ofere servicii de internet prin satelit.

Anul trecut, Facebook a realizat primul test cu prototipul dronei Aquila, destinată furnizării accesului la internet în zonele izolate de pe glob, din America de Sud până în Africa şi Asia.

Aquila este controlată de un sistem automatizat şi va zbura, cu ajutorul propulsiei oferită de energia solară, la 18.000 km, sub altitudinea la care sunt plasați sateliți, putând astfel, în teorie, să ofere conexiuni mai rapide și mai stabile la internet decât varianta prin satelit.

Drona are aripi de 50 de metri, cantaresc 160 de kilograme si pot cara pana la 32 de kilograme de echipament.

Facebook și-au propus drept țintă ca drona Aquila să zboare în continuu trei luni.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat, cu mai multe ocazii, ca planul sau este de a dubla numarul utilizatorilor la 2 miliarde.

Si Google se pregateste sa lanseze o serie de baloane cu care sa aduca internet in zonele izolate.

La fel ca Facebook, principala tinta a Google o reprezinta Africa, acolo unde traiesc cateva sute de milioane de potentiali clienti.

Baloanele ar urma sa fie lansate in urmatorii cinci ani si sa zboare deasupra continentului negru, la 20 de kilometri altitudine.