Salad Box va concura cu roboţii! Chowbotics lansează robotul de preparat salata

Data: 10/03/2017 | Autor: .

Salad Box va concura cu roboţii! Chowbotics lansează robotul de preparat salata

Salad Box, unul dintre startup-urile cu mare succes în România şi nu numai, focusat pe vânzarea de salate, ar putea avea în curând un concurent pe măsură. Compania Chowbotics a adunat peste 5 milioane de dolari de pe o platformă de finanţare pentru a dezvolta primul robot de preparat salata, relatează GadgetReport.ro

Robotul dezvoltat de Chowbotics este gândit să ofere restaurantelor o metodă rapidă şi eficientă de preparare a salatelor, cu ajutorul unui robot programat să îşi adune ingridientele din containere speciale.
În esenţă, robotul primeşte comanda şi poate selecta până la 1000 de tipuri diferite de salată şi alte ingridiente.

„Industria de alimentaţie face paşi importanţi către robotizare, iar dispozitivul lansat de noi se raliază acestui trend. Nu este departe momentul în care, în bucătăriile restaurantelor şi fastfood-urilor, locurile bucătarilor vor fi luate de roboţi specializaţi”, a declarat Deepak Sekar, CEO-ul Chowbotics.
Robotul dezvoltat de Chowbotics este deja testat în mai multe restaurante, printre care Mama Mia din Campbell-California şi Galvanize din San Francisco.

“Robotul este capabil să lucreze în regim non-stop. Nu trebuie decât să îi asiguri ingridientele, în containerele speciale, şi se apucă de treabă. Adună salatele, le cântăreşte, le amestecă etc. Este capabil să construiască salate pe preferinţele clienţilor sau în funcţie de alte criterii, precum numărul de calorii etc. Apoi le ambalează şi le trimite clienţilor”, a mai spus acesta.

Firma Chowbotics a strâns deja în jurul ei câteva fonduri de investiţii, precum Foundry Group, Techstars Ventures şi Geekdon Fund, interesate în a extinde business-ul cu roboţi de bucătărie la nivel internaţional.

Astfel de roboţi i-am putea vedea, în curând, alături de automatele de cafea, în spaţiile de birouri şi mall-uri. Cum funcţionează invenţia, vedeţi în clipul video de mai jos.