Savantul Stephen Hawking va merge în spaţiu

Data: 21/03/2017 | Autor: .

Savantul Stephen Hawking va merge în spaţiu

Stephen Hawking, unul dintre cei mai cunoscuţi cercetători ai Universului, îşi va vedea visul cu ochii – să zboare în spaţiu. Miliardarul Richard Branson i-a propus un zbor pe orbita Pământului, la bordul navetei Virgin Galactic, relatează GadgetReport.ro

„Am experimentat imponderabilitatea, însă să zbor în spaţiu este ultima mea ambiţie. Am crezut că nu se va întâmpla niciodată însă Richard Branson mi-a oferit un loc pe naveta Virgin Galactic şi am răspuns afirmativ, imediat”, a declarat celebrul fizician, într-un interviu pentru emisiunea TV Good Morning Britain.

Stephen Hawking şi Branson nu au anunţat detalii despre zbor însă, cel mai probabil, acest lucru se va întâmpla peste câţiva ani.

Virgin Galactic, compania fondată de omul de afaceri Richard Branson, a prezentat anul trecut noul avion Virgin Space Ship Unity (VSS Unity), care ar urma să-i transporte pe turişti în spaţiu.

Acesta este cel de al doilea avion al companiei după ce, în urmă cu un trei ani, un vehicul asemănător s-a prăbuşit în deşertul Mojave din California.

Noul avion spaţial Virgin Space Ship Unity (VSS Unity) va fi supus unor teste intensive la sol si unui zbor experimental in atmosfera inainte de a iesi in zona suborbitala a Terrei.

Potrivit companiei, mai multe sisteme de securitate au fost special instalate pentru a preveni în viitor un incident asemănător cu cel petrecut în 2014 când primul avion al companiei s-a prăbuşit în timpul unor teste în deşertul Mojave din California iar unul dintre piloţi şi-a pierdut viaţa.

Înaintea accidentului, nu mai puţin de 500 de persoane îşi cumpăraseră un bilet în valoare de 200.000 de dolari pentru a experimenta călătoria în spaţiu.