Sestrina. Proteina care poate rezolva problema obezității

Data: 14/01/2020 | Autor: .

Sestrin. Proteina care poate rezolva problema obezității

Pentru persoanele în vârstă dar și pentru cei care au diverse probleme de sănătate, inclusiv paralizie și obezitate, menținerea unui tonus fizic optim poate fi o problemă. Potrivit unui nou studiu științific, lipsa activității fizice ar putea fi suplinită de un supliment de proteină Sestrina, relatează GadgetReport.ro

Cercetătorii au demonstrat, în trecut, legătura direct dintre activitatea fizică intensă și o proteină naturală, cunoscută sub numele de Sestrină.

Oamenii de știință de la Universitatea din Michigan au vrut să afle, într-un studiu recent, dacă creșterea artificială a nivelului de Sestrin poate produce efectele benefice asociate proteinei.

În cadrul studiului, desfășurat pe muște Drosophila și pe șoareci, cercetătorii au descoperit că inducerea artificială a proteinei Sestrina a avut aceleași efecte precum exercițiile fizice, de la îmbunătățirea rezistenței fizice la capacitatea de a arde grăsimile.

Un studiu paralel, realizat la Universitatea Pompeu Fabra din Spania, a demonstrat că proteina Sestrin este capabilă să restabilească rezistența și elasticitatea mușchilor imobilizați sau atrofiați – o problemă majoră cu care se confruntă persoanele bolnave la pat și bătrânii.

„Rezultatele de până acum arată că Sestrina accelerează activitățile metabolice și poate reprezenta o soluție atât pentru persoanele aflate în incapacitate fizică cât și în tratamentele contra obezității’’, a declarat profesorul Jun Hee Lee, de la Universitatea din Michigan.

Oamenii de știință explorează acum modul în care Sestrina este produsă în corp și vor ca, pe viitor, să caute o soluție pentru dezvoltarea suplimentelor care conțin astfel de proteine.