Watergen Genny. Invenția israeliană care transformă aerul în apă

Data: 15/01/2020 | Autor: .

Watergen Genny. Invenția israeliană care transformă aerul în apă

Compania israeliană Watergen a prezentat, la CES 2020 din Las Vegas, un dispozitiv intitulat Watergen Genny, care transformă aerul în apă. Gadgetul a primit premiul pentru eficiență energetică al Consumer Technology Association, în cadrul Smart Home Mark of Excellence, desfășurat la CES, relatează GadgetReport.ro

Watergen Genny folosește o tehnologie de schimb de căldură, care preia aerul din atmosferă, printr-o suflantă și un filtru, și îl transformă în apă.

Sistemul poate produce până la 30 de litri de apă potabilă pe zi, o cantitate optimă pentru o casă sau un birou.

Cum funcționează exact sistemul? Suflanta Watergen atrage aer în generatorul de apă atmosferică al sistemului. Acolo, un filtru intern curăță aerul prin îndepărtarea prafului și a murdăriei. Aerul este apoi direcționat prin procesul de schimb de căldură și răcire și condensat în apă. Apa este apoi filtrată din nou pentru a elimina impuritățile și a adăuga minerale, rezultând apă proaspătă, potabilă.

Odată produsă, apa este circulată continuu într-un rezervor încorporat pentru a-și păstra prospețimea.

Producătorii spun că Watergen Genny oferă o apă de o calitate mai bună decât apa furnizată în mod clasic, de către firmele de profil.

GENNY poate funcționa, de asemenea, ca purificator de aer, printr-o modificare mică în procesul de generare a apei, folosind tehnologia deja existentă pentru a crea un produs polivalent.

„Misiunea companiei noastre este de a elimina nevoia de a se baza pe surse externe pentru necesitățile vieții și de a ajuta oamenii să devină mai ecologici”, a declarat Dan Clifford, președintele Watergen North America, citat de The Jerusalem Post.

Produsul urmează să fie lansat în fabricație la un preț încă neanunțat.