Watergen Genny. Invenția israeliană care transformă aerul în apă

Data: 15/01/2020 | Autor: .

Watergen Genny. Invenția israeliană care transformă aerul în apă

Compania israeliană Watergen a prezentat, la CES 2020 din Las Vegas, un dispozitiv intitulat Watergen Genny, care transformă aerul în apă. Gadgetul a primit premiul pentru eficiență energetică al Consumer Technology Association, în cadrul Smart Home Mark of Excellence, desfășurat la CES, relatează GadgetReport.ro

Watergen Genny folosește o tehnologie de schimb de căldură, care preia aerul din atmosferă, printr-o suflantă și un filtru, și îl transformă în apă.

Sistemul poate produce până la 30 de litri de apă potabilă pe zi, o cantitate optimă pentru o casă sau un birou.

Cum funcționează exact sistemul? Suflanta Watergen atrage aer în generatorul de apă atmosferică al sistemului. Acolo, un filtru intern curăță aerul prin îndepărtarea prafului și a murdăriei. Aerul este apoi direcționat prin procesul de schimb de căldură și răcire și condensat în apă. Apa este apoi filtrată din nou pentru a elimina impuritățile și a adăuga minerale, rezultând apă proaspătă, potabilă.

Odată produsă, apa este circulată continuu într-un rezervor încorporat pentru a-și păstra prospețimea.

Producătorii spun că Watergen Genny oferă o apă de o calitate mai bună decât apa furnizată în mod clasic, de către firmele de profil.

GENNY poate funcționa, de asemenea, ca purificator de aer, printr-o modificare mică în procesul de generare a apei, folosind tehnologia deja existentă pentru a crea un produs polivalent.

„Misiunea companiei noastre este de a elimina nevoia de a se baza pe surse externe pentru necesitățile vieții și de a ajuta oamenii să devină mai ecologici”, a declarat Dan Clifford, președintele Watergen North America, citat de The Jerusalem Post.

Produsul urmează să fie lansat în fabricație la un preț încă neanunțat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.