Sfârșitul lumii vine din Cosmos! Anunțul făcut de prestigioasa universitate Princeton

Data: 5/05/2022 | Autor: .

Cercetătorii de la Universitatea Princeton din Statele Unite au lansat un studiu legat de sfârșitul lumii. Potrivit estimărilor acestora, prezentatea în cadrului unei lucrări publicate 2022 în revista Proceedings of the National Academy of Sciences, nu este exclus ca sfârșitul lumii să vină ca urmare a prăbușirii Universului.

Potrivit cercetătorilor, citați de Live Science, după o expansiune de 13,8 miliarde de ani, cosmosul s-ar putea prăbuși, fiind chiar posibil un sfârșit al spațiu-timpului.

Vinovată de această situație ar fi materia întunecată – o forță misterioasă care pare să determine universul să se extindă din ce în ce mai repede.

Teorie incredibilă! Există un univers paralel, în care timpul curge înapoi

Se crede că materia întunecată ar putea dispărea, iar gravitația ar deveni atunci forța dominantă din spațiu și asta ar face ca universul să se micșoreze, ducând la ciocnirea stelelor, galaxiilor și planetelor, pe măsură ce cosmosul se va prăbuși.

Cea de-a cincea forță a naturii! Descoperirea istorică de la CERN

Paul Steinhardt, directorul Centrului pentru Științe al Universității Princeton din Statele Unite, a declarat că energia întunecată nu este o constantă a naturii, ci o entitate numită chintesență, care se poate degrada în timp.

Potrivit studiului, accelerația universului s-ar putea încheia ”în curând”, în următorii 65 de milioane de ani, iar apoi, în 100 de milioane de ani, aceasta s-ar putea opri complet, intrând într-o contracție lentă, care s-ar putea termina cu sfârșitul cosmosului sau poate cu renașterea timpului și spațiului.

,,Toate astea s-ar putea întâmpla ”remarcabil de repede. Revenind în timp, cu 65 de milioane de ani, atunci când asteroidul Chicxulub a lovit Pământul și a dus la dispariția dinozaurilor. La scară cosmică, 65 de milioane de ani este un timp remarcabil de scurt”, a declarat Steinhardt.

Studiile anterioare au arătat că energia întunecată reprezintă aproximativ 70% din masa totală a energiei universului.

Misterul ,,materiei întunecate”. Există o a cincea forță a naturii, încă nedescoperită?