Synaptics smart car. Cum arată viitorul automobilelor

Synaptics smart car. Cum arată viitorul automobilelor

Synaptics a lansat un clip video în care prezintă noile sale tehnologii pentru industria auto. De la mânerele de uşă cu deschidere pe bază de amprentă, la comenzile prin gesturi şi display-urile tactile, compania estimează că noile tehnologii le vom vedea implementate în următorii ani.

Din clipul video aflăm că, în viitorul apropiat, cheile clasice auto vor deveni o amintire, iar accesul şi pornirea motorului se vor realiza cu ajutorul unor senzori biometrici, pe bază de amprentă.

Automobilul viitorului, în cazul de faţă un Cadillac, işi va adapta setările de confort în funcţie de preferinţele şoferului şi îi va oferi acestuia toate informaţiile esenţiale, de la distanţa până la destinaţie, la informaţii legate de trafic, vreme etc., toate fiind afişate pe parbriz.

Ne-a plăcut şi faptul că geamurile maşinii îşi vor adapta gradul de luminozitate la condiţiile exterioare, astfel că experienţa de şofat se anunţă a fi una foarte confortabilă.

Huibert Verhoeven, managerul Human Interface Systems Division and Automotive, a declarat că multe dintre aceste tehnologii sunt deja realitate şi că le vom vedea pe automobilele ce vor fi lansate în următorii ani.