Un asteroid uriaș amenință Pământul! NASA, în alertă

Data: 13/02/2021 | Autor: .

Experții NASA și US Air Force monitorizează traiectoria unui asteroid uriaș, cu numele de cod 231937 (2001 FO32), care va trece pe lângă planeta noastră la sfârșitul lunii viitoare. Potrivit normelor publicate de Jet Propulsion Laboratory de la NASA, asteroidul se va apropia suficient de mult și este destul de mare pentru a putea fi clasificat drept „potențial periculos”.

Asteroidul, descoperit în martie 2001, are un diametru aproximativ între 0,8-1,7 și va ajunge la o distanță de două milioane de kilometri de Pământ în 21 martie, la 18:03 (ora României).

Potrivit cercetătorilor, asteroidul va putea fi văzut pe cer, pe 21 martie, imediat după apusul Soarelui, deasupra liniei orizontului, spre sud.

Experții NASA și US Air Force monitorizează în permanență traiectoria asteroidului și spun că, pentru moment, nu avem niciun motiv de îngrijorare.

Misterul din craterul Aitken de pe Lună. OZN sau asteroid? Ce spun experții

Un asteroid este desemnat ca „potențial periculos” atunci când orbita sa se intersectează cu cea a Pământului la o distanță de cel mult 7,5 milioane de km și are un diametru mai mare de 140 de metri, conform Centrului pentru Studierea Obiectelor din Apropierea Pământului (CNEOS) al NASA.

Cea mai mare amenințare cunoscută în prezent este un alt asteroid numit (410777) 2009 FD, care are o șansă din 714, adică mai puțin de 0,2%, de a lovi Pământul în 2185, potrivit NASA.

Teoria extratereștrilor antici, confirmată de cercetători