Un mare mister legat de piramidele de la Giza a fost descifrat

Data: 1/09/2022 | Autor: .

Arheologii de la Universitățile Aix Marseille și Jean Jaures Toulouse, ambele din Franța, și colegii lor din Egipt, au anunțat elucidarea unuia dintre marile mistere ale piramidelor de pe platoul Giza. Rezultatele unui amplu studiu, ce a durat mai bine de 5 ani,  au fost publicate în revista Proceedings of the National Academy of Sciences din Statele Unite, pe 29 august 2022.

Science Alert relatează că arheologii francezi și egipteni au descoperit existența unui canal ce lega Nilul de platoul din Giza. Există dovezi că pe acest canal au fost transportate blocurile masive de piatră necesare ridicării piramidelor.

Săpăturile efectuate în jurul orașului Giza au adus dovezi semnificative ale straturilor de rocă care sunt în concordanță cu brațul antic al Nilului, care ar fi ajuns până spre baza piramidelor.

Secretul alinierii perfecte a piramidelor de la Giza, descoperire incredibilă!

Arheologii de la Universitățile Aix Marseille și Jean Jaures Toulouse au studiat mostre de polen fosilizate din zonă pentru a putea reconstitui imaginea mai detaliată a sistemului fluvial, așa cum a funcționat el în urmă cu mai bine de 4 milenii.

Uriașele bucăți de rocă, în număr de 2,3 milioane, au fost aduse de la mare distanță pe barje și apoi ridicate până în vârful piramidelor, în urmă cu 4.500 de ani, fără o tehnologie modernă, dar cu o precizie uluitoare.

”Pentru a edifica piramidele, mormintele și templele de pe platou, se pare că inginerii egipteni au profitat de fluviul Nil și de inundațiile sale anuale, utilizând un sistem ingenios de canale și bazine, care formau un complex portuar la poalele platoului Giza”, a declarat geograful Hader Sheisha de la Universitatea Aix-Marseille din Franța, autorul principal al studiului.

Transportul a fost facilitat și de condițiile de mediu favorabile din acea vreme, când a fost ridicată Marea Piramidă.

”Brațul Nilului de la piramida lui Khufu a rămas la un nivel ridicat în timpul domniilor faraonilor Khufu, Khafre și Menkaure, facilitând transportul materialelor de construcție către complexul de piramide de la Giza”, a spus Sheisha.

Complexul portuar despre care arheologii presupuneau până acum că l-au folosit egiptenii pentru transportul blocurilor de piatră și a deservit piramidele lui Khufu, Khafre și Menkaure, se află în prezent la mai mult de 7 kilometri vest de fluviul Nil.

Cine a construit piramidele?

Cine a construit primele piramide? Cum au ajuns la această formă și cine a dezvoltat tehnologia uimitoare care a dat naștere acestor monumente ieșite din comun? Cercetătorii Israel Finkelstein și Neil Asher Silberman vin cu noi dovezi care oferă detalii concrete despre geniile aflate în spatele acestor construcții monumentale.

Acum 5000 de ani, în Egipt, se construiau edificii care și cu tehnologia din ziua de azi sunt aproape imposibil de realizat. Cine sunt inginerii, creierele care au dezvoltat aceste construcții, dincolo de forța de muncă brută – aparținând egiptenilor.

S-au vehiculat numeroase teorii până acum, printre cei creditați cu planurile piramidelor fiind vechii egipteni, israeliții, locuitorii orașului Atlantida și chiar și extratereștrii.

Live Science relatează că ultimele cercetări arheologice realizate în Egipt par să fi descifrat misterul.

Misterul Newgrange. Construcția neelucidată mai veche decât Stonehenge și piramidele egiptene

Piramidele din Egipt nu puteau fi construite de sclavii israeliți, deoarece în această țară nu s-au găsit dovezi arheologice legate de poporul israelit, care să dateze de acum 4.500 de ani, când au fost ridicate monumentele grandioase de la Giza.

În plus, povestea relatată în Biblia ebraică despre evreii care sunt sclavi în Egipt, se referă la un oraș numit ”Ramesses”.

O așezare pi-Ramesses a fost fondată în timpul dinastiei a 19-a (aproximativ 1295-1186 î.Hr.), fiind denumită după Ramses al II-lea, care a domnit între anii 1279-1213 î.Hr. Dar acest oraș a fost construit după ce era construcției piramidelor se încheiase în Egipt.

”Nu avem niciun indiciu, nici măcar un cuvânt despre primii israeliți din Egipt: nici în înscripțiile monumentelor, nici în morminte și nici în papirusuri”, a declarat Neil Asher Silberman.

Vechii egipteni au construit piramidele

Neil Asher Silberman afirmă că toate dovezile indică, fără îndoială, vă vechii egipteni au construit piramidele. Dar modul în care au trăit constructorii, cum au fost plătiți și cum au fost tratați, rămâne un mister, pe care cercetătorii în studiază încă.

În Egipt există peste 100 de piramide, dar cele mai imporatnte sunt cele trei de la Giza. Marea Piramidă a fost ridicată în timpul domniei faraonului Khufu (2551-2528 î.Hr.), iar doi dintre succesorii săi au avut și ei piramide la Giza, Khafre și Menkaure.

Faraonii au încetat treptat să mai construiaacă piramide în timpul Noului Regat (15590-1070 î.Hr.), alegând să fie îngropați în Valea Regilor, care se află la 483 de kilometri distanță de Giza.

Marea Piramida de la Giza, construita in onoarea faraonului Khufu, a reprezentat vreme de 3.800 de ani, cea mai inalta structura de pe Pamant.

Ea avea o inaltime de 146,5 metri, fiind detronata de Catedrala Lincoln din Anglia, care a fost terminata in anul 1.300 si are 160 de metri. Acum, Marea Piramida, datorita eroziunii a ramas la 138,8 metri.

Ultimul faraon inmormantat intr-o piramida a fost Menkaure, despre care se spune ca a fost fiul faraonului Khafre si nepotul lui Khufu. Acesti trei conducatori au fost succesorii faraonului Sneferu. In timpul acestei dinastii ai celor mai importanti faraoini din Egipt au fost ridicate la cativa kilometri de Cairo, cele trei piramide de la Giza.

,,Armata de teracotă” ascunde noi mistere! Legătura cu piramidele din Egipt