Un astronom de la Harvard vrea să caute un OZN pe fundul oceanului

Data: 5/09/2022 | Autor: .

Misterul Oumuamua

Profesorul Avi Loeb, probabil cel mai cunoscut astronom de la Universitatea Harvard, a anunțat că vrea să lanseze o expediție pe urmele unui posibil OZN ce ar fi ajuns pe fundul Oceanului Pacific. Ar putea fi dezlegat celebrul mister Oumuamua?

Avi Loeb, devenit faimos în lumea pasionaților de fenomene OZN după ce a susținut cu tărie existența extratereștrilor, a anunțat că lansează o expediție privată ce va costa 1,5 milioane pentru a încerca să găsească rămășițe ale unui obiect creat de extratereștri pe fundul Pacificului de Sud, unde s-a prăbușit.

Cunoscut sub denumirea de CNEOS 2014-01-08 sau Oumuamua, meteoritul sau OZN-ul după caz, ar fi ajuns pe fundul oceanului în 2017. „S-a deplasat foarte rapid, cu aproximativ 40 de km pe secundă când a explodat în atmosfera inferioară”, afirmă acesta, adăugând că duritatea materialului din care era alcătuit meteoritul era de două ori mai mare decât cea a unui meteorit feros.

Loeb crede că este poate fi altceva decât un meteorit, având în vedere traiectoria și viteza acestui obiect zburător neidentificat.

Misterul Oumuamua. Ne-a vizitat o navă extraterestră?

Într-un studiu, publicat în Astrophysical Journal Letters, Avi Loeb și Thiem Hoang de la Institutul de Științe Spațiale pentru Astronomie din Coreea susțineau că Oumuamua, controversata cometă care a intrat în zona Pământului, acum trei ani, nu poate fi doar o masă imensă de hidrogen.

Studiul analizează evenimentul petrecut în octombrie 2017, când un obiect de aproximativ 400 de metri lungime, cu o formă ciudată, a intrat în sistemul nostru solar într-o traiectorie extrem de neobișnuită.

Inițial s-a spus că ,,Oumuamua’’ a fost o cometă formată din hidrogen molecular. Acest hidrogen ar putea propulsa roca de-a lungul spațiului, un proces care este invizibil de pe Pământ.

Live Science afirma că studiile ulterioare arată că era imposibl să fi fost vorba de o cometă.

Avi Loeb și Thiem Hoang de la Institutul de Științe Spațiale pentru Astronomie din Coreea, au arătat, în studiul publicat în Astrophysical Journal Letters, că teoria cometei trebuie exclusă pentru că, dacă ar fi făcut parte dintr-un „nor molecular uriaș” îndepărtat, de-a lungul a sute de milioane de ani, cu siguranță, obiectul s-ar fi topit exact ca un om de zăpadă când vine primăvara.

Paradoxul Fermi, decriptat. De ce ne evită civilizaţiile extraterestre

Experții au ajuns, astfel, la concluzia că obiectul a fost un vizitator interstelar.

Ethan Siegel, un alt astrofizician, a respins afirmațiile din acest studiu. „Ipoteza tehnologiei extraterestre este atât de implauzibilă încât nu există niciun motiv științific să considerăm acest lucru nimic altceva decât o persoană care strigă ‘Lupul!’ și nu există niciun lup și nu am văzut niciodată unul”, afirmă acesta, citat de Futurism.com.

Apariţia vieţii pe Pământ ar putea avea origini extraterestre?

Apariţia vieţii pe Pământ ar putea avea origini extraterestre. Astrobiologii continuă să găsească indicii care sugerează că viaţa a apărut în altă parte a galaxiei şi a fost adusă pe Terra de meteoriţi şi comete, în urmă cu 4 miliarde de ani.

Peter Ward, biolog la Universitatea Washington din Seattle, afirmă că există tot mai multe indicii care sugerează că viaţa a apărut în altă parte a galaxiei, posibil pe Marte.

Teoria, cunoscută sub numele de pangeneză, arată că molecule organice şi apă au fost descoperite la suprafaţa cometelor care traversează sistemul nostru solar, aspect care indică faptul că materialele necesare apariţiei vieţii pe Pământ provin din spaţiu.

Pangeneza nu este o teorie nouă. Aceasta a apărut în 1871, însă a început să se răspândească recent, odată ce astronomii au început să descopere numeroase componente organice în Univers.

36 de civilizații extraterestre active în Calea Lactee? Un studiu bulversant