Misterul Oumuamua. Ne-a vizitat o navă extraterestră?

Data: 26/08/2020 | Autor: .

Cercetătorii Avi Loeb – astrofizicianul Universității Harvard și susținător puternic al ipotezei extraterestre – și Thiem Hoang de la Institutul de Științe Spațiale pentru Astronomie din Coreea, au lansat un nou studiu care vine să acrediteze ideea că extratereștrii e posibil să ne fi vizitat în 2017.

Potrivit noului studiu, publicat săptămâna trecută în Astrophysical Journal Letters, experții susțin că Oumuamua, controversata cometă care a intrat în zona Pământului, acum trei ani, nu poate fi doar o masă imensă de hidrogen.

Studiul analizează evenimentul petrecut în octombrie 2017, când un obiect de aproximativ 400 de metri lungime, cu o formă ciudată, a intrat în sistemul nostru solar într-o traiectorie extrem de neobișnuită.

Paradoxul Fermi, decriptat. De ce ne evită civilizaţiile extraterestre

Inițial s-a spus că ,,Oumuamua’’, așa cum a fost botezat obiectul, a fost o cometă formată din hidrogen molecular. Acest hidrogen ar putea propulsa roca de-a lungul spațiului, un proces care este invizibil de pe Pământ.

 

Live Science afirmă că studiile ulterioare arată că era imposibl să fi fost vorba de o cometă.

Avi Loeb – astrofizicianul Universității Harvard și susținător puternic al ipotezei extraterestre – și Thiem Hoang de la Institutul de Științe Spațiale pentru Astronomie din Coreea, au arătat, în studiul publicat în Astrophysical Journal Letters, că teoria cometei trebuie exclusă pentru că, dacă ar fi făcut parte dintr-un „nor molecular uriaș” îndepărtat, de-a lungul a sute de milioane de ani, cu siguranță, obiectul s-ar fi topit exact ca un om de zăpadă când vine primăvara.

Experții au ajuns, astfel, la concluzia că obiectul a fost un vizitator interstelar.

Apariţia vieţii pe Pământ ar putea avea origini extraterestre?

Apariţia vieţii pe Pământ ar putea avea origini extraterestre. Astrobiologii continuă să găsească indicii care sugerează că viaţa a apărut în altă parte a galaxiei şi a fost adusă pe Terra de meteoriţi şi comete, în urmă cu 4 miliarde de ani.

Peter Ward, biolog la Universitatea Washington din Seattle, afirmă că există tot mai multe indicii care sugerează că viaţa a apărut în altă parte a galaxiei, posibil pe Marte.

Teoria, cunoscută sub numele de pangeneză, arată că molecule organice şi apă au fost descoperite la suprafaţa cometelor care traversează sistemul nostru solar, aspect care indică faptul că materialele necesare apariţiei vieţii pe Pământ provin din spaţiu.

Pangeneza nu este o teorie nouă. Aceasta a apărut în 1871, însă a început să se răspândească recent, odată ce astronomii au început să descopere numeroase componente organice în Univers.

36 de civilizații extraterestre active în Calea Lactee? Un studiu bulversant