Un obiect necunoscut s-a agățat de robotul trimis de NASA pe Marte

Data: 3/10/2022 | Autor: .

obiect necunoscut pe Marte

Imaginile cu un obiect necunoscut, similar cu o pungă, descoperit pe Marte fac furori pe internet. Obiectul neidentificat încă s-a prins de piciorul elicopterului Ingenuity al NASA.

Camera de navigație aflată în elicopterul Ingenuity al NASA a surprins pe 24 septembrie, în timpul celui de-al 33-lea său zbor pe Marte, rămășițele unui obiect necunoscut. Aceste rămășițe nu au putut fi observate în timpul zborului anterior, raportează NASA.

În filmarea surprinsă de camera elicopterului, rămășițele obiectul necunoscut pot fi observate din primele cadre, până pe la mijlocul videoclipului, când acestea s-au desprins de piciorul elicopterului și au căzut înapoi pe suprafața planetei Marte.

Descoperire uluitoare pe Marte. Poarta construită de extratereștri?

Deși obiectul necunoscut ar putea proveni de la echipamentele trimise pe Marte chiar de NASA, datele telemetrice din timpul zborului, dar și cercetările efectuate după zbor arată că nici roverul Perseverance, nici elicopterul Ingenuity nu au fost afectate negativ în timpul amartizării. Echipele NASA fac cercetări pentru a determina natura obiectului respectiv.

Au ajuns deja oamenii pe Marte?

Cercetătorii de la NASA au descoperit o o ciudată „amprentă umană” pe suprafața craterului Airy-0 de pe Marte. La 138 de ani de la descoperirea sa, craterul continuă să stârnească curiozitatea astronomilor.

Nu este prima dată când omenirea știe despre acest crater. Dimpotrivă, spre sfârșitul secolului al XIX-lea, astronomul britanic George Biddell Airy l-a observat pentru prima dată.

Prin urmare, i s-a dat numele său de familie pentru referințe viitoare, relatează Live Science. La 138 de ani de la descoperirea sa, craterul Airy-O continuă să stârnească curiozitatea astronomilor.

National Geographic relatează despre  o descoperire ieșită din comun realizată de NASA.

Potrivit publicației, pe suprafața craterului cu un diametru de o jumătate de kilometru, pare să existe o amprentă umană.

Descoperirea din craterul Airy-O a fost realizată de Mars Reconnaissance Orbiter, în timpul unui zbor de rutină. Imaginea a fost trimisă pe Pământ cu ajutorul tehnologiei NASA High-Resolution Imaging Science Experiment.

Imaginile virale captate de roverul Perseverance pe Marte. Este un extraterestru?

Deși Airy descoperise deja această regiune de pe Marte, ea nu fusese niciodată observată cu o asemenea claritate sau rezoluție. Ca urmare, astronomii de la NASA au sugerat că pe suprafață pare să existe o „amprentă umană”. Deși nu este cazul, liniile de pe suprafață simulează o amprentă digitală similară cu cea pe care o avem noi, hominizii contemporani.

Potrivit datelor NASA, acest lucru nu este nici pe departe un indicator al unor posibili coloniști extratereștri pe Planeta Roșie. Cu atât mai puțin de o civilizație inteligentă care a rămas ascunsă până acum. Dimpotrivă, din informațiile culese de Mars Reconnaissance Orbiter, pare a fi doar o parte a peisajului marțian.

Abigail Fraeman, cercetător planetar în cadrul roverului Curiosity, a declarat că formațiunile observate în fotografie sunt cunoscute sub numele de „creste eoliene transversale (TARs)”. „TAR-urile sunt o caracteristică pe care o vedem în mod obișnuit în craterele și alte depresiuni de pe Marte”, a declarat Fraeman într-un comunicat.

NASA a descoperit două turnuri extraterestre pe Marte! Imagini video