Volkswagen Tiguan 2021. Cum va arăta noul model

Data: 19/04/2020 | Autor: .

După șocul provocat de pandemia de coronavirus, Volkswagen își face deja planurile pentru anul viitor, iar unul dintre automobilele pe care se va baza, mai ales pe piața americană, va fi noul Tiguan. Compania a prezentat, zilele trecute, primele imagini cu noul model, relatează GadgetReport.ro

Tiguanul este unul dintre produsele de succes pentru Volkswagen la nivel global. De la primul model, din 2007, compania a vândut peste 6 milioane de exemplare, dintre care 911.000 în anul trecut.

Unul dintre cele mai populare SUV-uri din ultimii ani se pregătește, în 2020, să facă un important salt tehnologic.

Noua versiune a Tiguan-ului, care va debuta în Europa în toamnă, va aduce, în primul rând, o serie de modificări vizibile de design. Partea frontală va fi una cu totul nouă. Hendrik Muth, șeful marketingului de produse pentru marca Volkswagen spune că va oferi SUV-ului un caracter mai sportiv și mai masculin.

Pe lângă noua grilă, Volkswagen Tiguan 2021 va include în standard pe toate variantele noile blocuri LED-uri, în stilul modelelor electrice din noua linie ID.

Farurile și stopurile vor beneficia de noua tehnologie de iluminare Matrix Beam VW. Aceasta utilizează o gamă de LED-uri care pot fi pornite sau oprite individual, în funcție de condițiile de luminozitate și, bineînțeles, de trafic.

La interior, Volkswagen Tiguan 2021 va oferi un design similar cu cel din noul Golf, de generația a VIII-a.

Asta înseamnă mai multe display-uri digitale, materiale de calitate și un look mai simplu, amplificat vizual de luminile ambientale multicolore.

Volkswagen ID.4. Primul SUV electric al Volkswagen, autonomie de 500 km

Tabloul de bord va fi dominat de noul sistem de infotainment MIB3, care va debuta odată cu noul Arteon. Un nou software propulsat de un procesor de ultimă generație, care va oferi toate funcțiile obișnuite în era multimedia, alături de Apple CarPlay și Android Auto .

O altă noutate este dată de volanul nou, mai mic și mai ergonomic, similar cu cel de pe Volkswagen Atlas Cross Sport.

Volkswagen Tiguan 2021 va aduce și noile tehnologii de asistență la condus, lansate odată cu modelele Cross Sport și  Volkswagen Atlas, precum asistarea la blocajele din traffic, recunoașterea semnelor rutiere și asistența avansată pentru păstrarea benzii de circulație.

În ceea ce privește motorizarea, noul Tiguan va include, printre alte propulsoare, popularul 2,0 litri turboalimentat în patru cilindri și 184 cai putere. Pe lista Volkswagen Tiguan se află, bineînțeles, și alte opțiuni de propulsie, inclusiv un hibrid plug-in. O versiune Tiguan R, super alimentată, care va produce circa 350 de CP, este, de asemenea, pe lista opțiunilor, însă nu există detalii, pentru moment, despre disponibilitatea acesteia.

Volkswagen a lansat oficial primul model electric, ID.3

Motoarele diesel vor include o caracteristică numită twin dosing, în esență un sistem dual-SCR de tratare a emisiilor, disponibil deja pe sedanul Passat și pe noul Golf. Sistemul este gândit să reducă emisiile de NOX cu până la 80%, alături de o scădere semnificativă a emisiilor de CO2.

Nu este exclus ca printre opțiunile de motorizare să fie prezentă, din 2021, şi una electrificată. Aceasta din urmă va conţine un demaror-generator de 48 V care va oferi suport în primele secunde de accelerare de pe loc.

Volkswagen Tiguan 2021 va fi oferit în două dimensiuni, un model standard și o versiune extinsă, cu un scaun disponibil în al treilea rând. Această ultimă versiune va fi promovată sub denumirea de Tiguan Allspace în Europa, Tiguan L din China și simplu Tiguan din America, peste ocean aceasta fiind, de altfel, singura variant comercializată.

Varianta standard a Volkswagen Tiguan 2021 va fi lansată în Europa la sfârșitul acestui an, iar modelul extins ar putea fi disponibil din primăvara anului viitor. Livrările vor fi conditionate, bineînțeles, de modul în care va evolua pandemia de coronavirus.