3 metode prin care te prinzi dacă cineva te minte-n faţă

Data: 14/02/2021 | Autor: .

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Massachusetts, marea majoritate a oamenilor nu rezistă mai mult de 10 minute fără să spună o minciună. Cum te prinzi dacă cineva te minte-n faţă, află dintr-un material GadgetReport.ro

Potrivit cercetătorilor de la University of Massachusetts, cel mai simplu indicator care arată că cel din faţa ta spune o minciună este faptul că repetă afirmaţia făcută.

Dacă înghite în sec sau îşi umezeşte buzele, dacă îşi scarpină urechile sau barba, dacă are un tremurat în voce, înseamnă că, mai mult ca sigur, încearcă să te păcălească.

Potrivit unui studiu efectuat de cercetători, la care au participat peste 2000 de persoane, atunci când li s-a cerut să ducă o conversaţie de 10 minute, 60% dintre ei au spus, în medie, între două şi trei minciuni.

GadgetReport.ro relata, recent, despre lucrarea unui fost agent FBI, dr. Jack Schafer, „The Like Switch”, pe care o puteti cumpara de pe Amazon, în care prezintă câteva metode simple prin intermediul cărora pot fi depistaţi mincinoşii. Metodele le-a folosit cu succes atunci cand a trebuit sa interogheze tot felul de suspecti, inclusiv teroristi.

Efectele incredibile ale pisicilor asupra oamenilor

Metoda 1

Cea mai simplă cale de a afla dacă o persoană spune adevărul sau minte este să îi pui intrebări la care trebuie să dea răspunsuri simple, de tip „da” sau „nu”. Dacă va evita să îţi dea un astfel de răspuns, acesta lucru poate fi considerat un semnal de alarmă.
Atunci reformulează întrebarea şi dacă şi în acest caz evită un răspuns fermn, concret, atunci este foarte posibil că persoana din faţa ta să incerce să te mintă.

Metoda 2

Dacă pui o întrebare la care se poate răspunde simplu cu „da” sau „nu” şi persoana din faţa ta îşi începe răspunsul cu „păi…”, mai mult ca sigur că încearcă să te dezinformeze.

Dacă continuă apoi cu explicaţiile, încercând să îşi susţină teoria, este foarte clar că încearcă să-şi susţină minciuna. Poţi să i-o tai simplu, punându-i o întrebare la care să-ţi răspundă categoric – da sau nu.

Dovedit științific: Forma paharului influențează modul în care ne amețim

Metoda 3

Întreabă persoana respectivă de ce ar trebui să ai încredere în ea, de ce să crezi ce spune. La cei sinceri, răspunsul lor tipic este „pentru că spun adevărul”. Celor care mint le va fi foarte greu să susţină acest lucru şi vor încerca să îţi ofere tot felul de răspunsuri pe ocolite, insistând pe expresii precum „sunt o persoană sinceră”, „nu trebuie să mă crezi dacă nu vrei” sau „nu am niciun motiv să mint”.
Dacă se justifică astfel pentru afirmatiile sale, este foarte probabil să ascundă ceva. Nu înseamnă neapărat că minte ci, probabil, că nu spune tot adevărul. Trebui ca tu să îţi dai seama de realitate, folosindu-te de întrebări încrucişate şi de observaţia mişcărilor sale.

De exemplu, dacă îşi ţine mâinile încrucişate sau la spate când pretinde că spune un adevăr, este un semn de întrebare. La fel dacă îi tremură mâinile, dacă are vocea schimbată, se înroşeşte la faţă sau transpiră.

Potrivit unui alt expert, Noah Yandam, de la Qantified Communications, zilnic, auzim intre 10 si 200 de minciuni, cele mai multe dintre ele banale, nevinovate. El a explicat intr-o conferinta Ted cum putem analiza corect frazele unei persoane, pentru a identifica minciunile.

Urmariti explicatiile acestuia in clipul video despre cum detectezi mincinosii. Este subtitrat in limba romana.