A apărut imprimanta de friptură! O invenție revoluționară

Data: 13/02/2021 | Autor: .

Cercetătorii de la Institutul Tehnologic din Israel (Technion) au creat un antricot care nu implică sacrificarea unui animal. Este primul antricot dezvoltat prin tehnologia de bioprintare 3D.

„Antricotul oferă aceleaşi senzaţii de aspect, gust şi miros ca o friptură fragedă, gustoasă şi suculentă obişnuită”, au declarat, într-un comunicat, Technion şi compania israeliană specializată în carne cultivată Aleph Farms, care au colaborat la dezvoltarea antricotului.

Antricotul obţinut conţine ţesut muscular şi adipos, la fel ca unul obişnuit, şi un sistem ce imită vasele de sânge din ţesut, care permite producerea oricărui tip de carne pentru friptură, de orice dimensiune.

În cadrul tehnicii de bio-tipărire 3D, oamenii de ştiinţă cultivă, într-un substrat unic, celule naturale derivate de la animale. Substratul înfăşoară celulele într-un mod care le încurajează să producă mai departe „cărămizile” întregului ţesut. Ulterior, tot în condiţii controlate, interacţiunile dintre celule duc la crearea de ţesut cu diferite calităţi ale cărnii.

Sistemul de spaţii care imită vasele de sânge formate în ţesut permite absorbţia nutrienţilor în ţesut şi, în plus, îi conferă forma şi structura unei bucăţi obişnuite de carne pentru friptură.

A aparut carnea vegetala. O descoperire revolutionara

KFC testează puiul artificial

Lanțul de restaurante fast-food  KFC a anunțat oficial că a dezvoltat un parteneriat cu un laborator de cercetare rus, 3D Printing Solutions, pentru a dezvolta tehnologia pentru ceea ce numește „carnea viitorului”. Mai simplu spus, vrea să realizeze carne de pui artificial.

Potrivit comunicatului de presă, 3D Bioprinting Solutions lucrează la „dezvoltarea tehnologiei de bioprintare aditivă folosind celule de pui și material vegetal, care îi permite să reproducă gustul și textura cărnii de pui”.

Din tainele bucătăriei. Tu ştii să comanzi o friptură?

Carnea viitorului va încorpora în continuare toți micronutrienții pe care îi obțineți din consumul de pui, dar fără a include o mulțime de aditivi folosiți în agricultura și agricultura tradițională.

Carnea viitorului va încorpora în continuare toți micronutrienții pe care îi obțineți din consumul de pui, dar fără a include o mulțime de aditivi folosiți în agricultura și agricultura tradițională.

Comunicatul citează un studiu realizat de American Science Science & Technology Journal care afirmă că „tehnologia creșterii cărnii din celule are un impact negativ minim asupra mediului, permițând reducerea consumului de energie cu mai mult de jumătate și reducând emisiile de gaze cu efect de seră.

Vrei să îți cumperi un congelator? 10 sfaturi esențiale