Avengers: Endgame are cea mai bună lansare de film din toate timpurile

Avengers: Endgame are cea mai bună lansare de film din toate timpurile

Super producția Marvel “Avengers: Endgame/Răzbunătorii: Sfârşitul jocului”, ultimul din seria aventurilor cu Răzbunători, a urcat pe primul loc în topul celor mai populare filme lansate vreodată în România, cu încasări record de 7,806,142 RON în primele șapte zile. Recordul  se înscrie în succesul internațional al filmului, care a spart absolut toate recordurile de încasări în primul weekend în cinematografe, ajungând la 1,2 miliarde de dolari, relatează GadgetReport.ro

Acesta e primul film care reușește să genereze încasări de peste un miliard de dolari în doar cinci zile de la lansare, aproape dublu față de producția care deținea recordul până acum, tot din seria Avengers – “Avengers: Infinity War/Răzbunătorii: Războiul infinitului”, care a numărat încasări de 640 de milioane de dolari în primul weekend (fără încasările din China), scrie Financial Times.

În primul weekend noul “Avengers” a înregistrat un mega succes de box office și în România, adunând încasări de 3,859,114 RON și devenind cel mai urmărit film cu super eroi, dar și cea mai bună lansare din seria Marvel.

Cu un hiper succes la publicurile din întreaga lume, franciza Avengers cuprinde 22 de filme, lansate în ultimii 11 ani, care au generat în total venituri de peste 19,9 miliarde de dolari pentru Studiorile Marvel.

“Avengers: Endgame /Răzbunătorii: Sfârşitul jocului” a avut premiera în România pe 26 aprilie și este distribuit de Forum Film, fiind disponibil în formatele 3D, 4DX, IMAX 3D si Dolby Atmos.