Bisfenol A. Toxina care intră zilnic în corpul tău, fără să îți dai seama

Data: 13/10/2021 | Autor: .

Bisfenol A. Toxina care intră zilnic în corpul tău, fără să îți dai seama

Chiar dacă încercăm să avem o viață sănătoasă, să evităm alimentele și băuturile periculoase, există câteva substanțe chimice care intră în corpul nostru fără să ne dăm seama și pe care nu le putem evita decât luând măsuri extreme de protecție. Printre acestea se află Bisfenol A, o toxină pe care o înghițim prin intermediul sticlelor din plastic. O altă toxină periculoasă se găsește în vasele de Teflon.

Bisfenol A. Bisfenol A se gaseste in sticlele de plastic si este folosit, de asemenea, pentru a proteja interiorul conservelor, potrivit healthyandnaturallife.com.

Efectul sau asupra corpului este asemanator cu al estrogenului, astfel ca provoaca aparitia timpurie a pubertatii in randul copiilor. Si adultii au de suferit de pe urma acestei toxine, deoarece afecteaza fertilitarea si are un impact negativ asupra functiilor inimi. Pentru a te proteja de el, nu manca alimente din conserve si evita sa bei direct din sticlele de plastic.

Vitaminele și suplimentele nutriționale, efect zero pentru sănătate?

Mercur

Mercurul se găsește în pește și crustacee. Când ajunge în organism în cantități mari, dă peste cap ciclul menstrual și ovulația. În plus, afectează celulele pancreasului care reglează nivelul de zahăr din sânge.

Substanțe perfluorinate

Substanțele perfluorinate se găsesc cel mai adesea, în produsele din Teflon. Și aceste substanțe dau peste cap funcțiile glandei tiroide și nivelul de hormoni din corp. Numeroase studii au arătat că afectează negativ și fertilitatea la ambele sexe. Citește întotdeauna etichetele produselor pe care le cumperi și evită produsele care conțin substanțe perfluorinate.

Percloratul, un compus toxic

Studiile au arătat că cea mai mare cantitate de perclorat se găsește în ouă, lapte, fructe și legume. Ajunsă în organism, această substanță afectează funcțiile glandei tiroide, dând peste cap nivelul hormonal din organism.

Sunetele naturii, efecte incredibile pentru sănătate!

Plumb

Plumbul este cel mai mare poluant și se găsește inclusiv în apă. Ca toate metalele grele, este foarte greu de scos din organism. Ajuns în corpul uman, crește nivelul de cortizol, hormonul stresului, și se poate depune în picioare, cauzând probleme motorii și circulare. Încearcă să consumi alimente organice și să bei apă filtrată.

Ftalati, o altă toxină periculoasă

O altă toxină periculoară este Ftalati. Ftalatii sunt substante chimice care se gasesc in capsule, medicamente, pungi de plastic, cosmetice si anumite geluri. Sunt folosite pentru a da elasticitate pungilor si a face cosmeticele sa miroasa frumos si sa reziste.

Provoaca dezechilibre hormonale prin faptul ca dau peste cap secretia de testosteron. Evita produsele cu parfum artificiali, cosmeticele care contin ftalati si incearca sa iti pastrezi alimentele in boluri de ceramica sau de sticla, in locul pungilor de plastic.

Studiu științific: Apa de gură, pericol pentru sănătate?