Un submarin american a lovit un obiect neidentificat în Marea Chinei

Data: 8/10/2021 | Autor: .

Submarinul nuclear american USS Connecticut a lovit un obiect neidentificat în timp ce patrula în Marea Chinei de Sud, în weekendul trecut. USS Connecticut, care este un submarin din clasa Seawolf cu propulsie nucleară, a fost avariat, dar rămâne în stare de funcţionare, afirmă Marina SUA.

USS Connecticut a lovit un obiect în după-amiaza zilei de 2 octombrie în timp ce naviga în apele internaţionale din regiunea Indo-Pacific, o zonă revendicată în mare parte de China, afirmă Marina SUA într-un comunicat.

Nu există vătămări cu consecinţe letale, precizează comunicatul, sugerând că unii marinari ar fi putut fi răniţi uşor, potrivit AFP, citată dAgerpres.

Potrivit Institutului Naval, un grup de reflecţie apropiat de Marina SUA, USS Connecticut participa la un exerciţiu naval internaţional în Marea Chinei de Sud când a avut loc incidentul.

Presa internaţională speculează că este cel puţin ciudat faptul că Marina SUA vorbeşte de un obiect neidentificat, având în vedere că submarinul are la bord cea mai modernă tehnologie de recunoaştere.

Nu puţini sunt cei care speculează că ar fi forba de un OMN (obiect marin neidentificat), corespondentul OZN-urilor.

OZN sau fulger globular? Sfera de lumină care a aterizat în SUA

China revendică aproape în totalitate Marea Chinei de Sud şi a construit avanposturi militare pe mici insule şi atoli din regiune.

SUA şi aliaţii lor patrulează în mod constat în apele internaţionale ale regiunii pentru a-şi afirma drepturile la libertatea de navigaţie, spre nemulţumirea Chinei, notează AFP.

OZN-urile văzute în direct la TV. Un clip spectaculos