Ceva din aer poate duce la demență! Avertismentul specialiștilor

Data: 3/08/2022 | Autor: .

Cercetătorii de la Comitetul pentru efectele medicale ale poluanților atmosferici (COMEAP) din Marea Britanie avertizează asupra unor consecințe medicale de-a dreptul șocante generate de poluare. Specialiștii au constatat că poluarea aerului contribuie la o accelerare a declinului cognitiv, ducând la un risc crescut de demență la persoanele mai în vârstă.

Potrivit Earth, poluanții din aer pot contribui la dezvoltarea de către oameni a bolilor cardiovasculare, a accidentelor vasculare cerebrale și a altor probleme circulatorii.

Într-un nou studiu, aceștia afirmă că micile particule toxice din aerul poluat se inflitrează în fluxul sanguin din plămâni, care apoi irită vasele de sânge și perturbă circulația către creier.

Mai mult chiar, pot trece bariera hemato-encefalică și pot duce la deteriorarea neuronilor în mod direct.

Verdictul experților: Marea Neagră este cea mai murdară din Europa!

Potrivit cercetătorilor, cele mai periculoase tipuri de poluanți ai aerului sunt cei denumiți PM2,5, care au un diametru mai mic de 2,5 micrometri (aproximativ trei procente din grosimea unui fir de păr).

Efectele sunt de-a dreptul șocante – un număr tot mai mare de accidente vasculare cerebrale și a alte probleme circulatorii.

,,Aceste procese ar putea duce la demență, o afecțiune cauzată de deteriorarea vaselor de sânge din creier’’, avertizează experții.

Review Dyson Pure Cool Me BP01. Un ventilator si purificator de aer ingenios

”Credem că există un argument puternic pentru efectele poluanților din aer asupra sistemului cardiovascular, care au un efect secundar asupra creierului. Un astfel de efect ar putea duce la deteriorarea creierului, lucru care este probabil”, au spus autorii studiului britanic.

Poluarea naște efecte inedite. Uscatul rufelor în balcon devine istorie!

Descoperirile raportului arată că luarea de măsuri de reducere a poluării aerului pot ajuta la prevenirea cazurilor de demență la oameni și pot încetini declinul cognitiv al creierului.

Tu cum stai cu umiditatea în casă? Review AlecoAir D35 KOSMO, un dezumidificator și purificator de aer excelent