Cum arata telefoanele viitorului! Cele mai tari concepte aflate in dezvoltare (VIDEO)

Data: 4/01/2015 | Autor: .

telefoanele-viitoruluiSmartphone-urile viitorului vor ajunge sa controleze tot mai mult viata celor care le folosesc. Dezvoltatorii lucreaza la numeroase tehnologii care vor aduce schimbari radicale in aceasta industrie,relateaza news.com.au

Potrivit expertilor, in urmatorii 2 ani, rezistenta la apa si praf va deveni standard in industria telefoanelor mobile. De asemenea, vom vedea si primele prototipuri de telefoane care revin la forma initiala cand sunt indoite.

Urmatorii 2-3 ani vor aduce pe piata si primele telefoane modulare, care vor permite utilizatorilor sa le schimbe componentele pe masura ce apar altele noi.

În orizontul 3-5 ani, cele mai multe telefoane vor avea ecrane de 5 inchi, iar rezolutia standard va fi 4K. De asemenea, mai toate smartphone-urile vor oferi viteze 4G, iar conexiunea de internet va permite descarcarea unui film in numai 30 de secunde.

Smartphone-urile viitorului nu vor mai avea nevoie de spatiu de stocare, pentru ca totul se va salva on cloud. In plus, telefoanele vor putea face fotografii si filmari in 3D.

Peste 10 ani, spun expertii, vom vedea si primele telefoane din grafen. Acestea vor putea fi pliate si indoite precum o foaie de hartie.

De asemenea, vom vedea noi solutii de baterii care vor permite folosirea telefoanelor in regim non-stop, telefoanele urmand sa se incarce inclusiv de la caldura emanata de corpul uman.

In privinta dimensiunilor, telefoanele viitorului vor fi croite pe masura dorintelor utilizatorilor, in magazine. Vom avea dispozitive care le vom putea tine in maini dar si unele de marimea unor lentile de contact.

GadgetReport.ro prezenta, anterior, cateva dintre cele mai interesante produse aflate pe plansele dezvoltatorilor.

PACKET phone

Imaginat de inventatorul turc Emir Rifat, “Poket” este un mini-telefon de  5 cm x 5 cm realizat dintr-un material touch-sensitive eco-friendly care imita hartia. Gadgetul, castigatorul al concursului Istanbul Design Week, beneficiaza de 5 display-uri cu keypad-uri, 2 mini-tastaturi si un buton sensitive, plasat in centru. Telefonul se pliaza si este foarte usor de purtat si folosit. Detalii si alte imagini puteti afla de aici.

Nokia Morph

Chiar daca in prezent traieste mai mult din amintiri, Nokia priveste cu speranta la viitor. Unul dintre cele mai interesante concepte de telefoane lansate de producatorul finlandez este Morph. Un telefon ce foloseste nanotehnologie pentru a crea un corp flexibil si un ecran transparent, care poate fi modelat in forma in care este preferata de utilizator.

NEC Flexible Concept Phone

De la Nec vine urmatorul concept. Un telefon realizat dintr-un material cu memorie, ce imita plasticul.

Flip Android

Flip este un concept de telefon mobil imaginat de Kristian Ulrich Larsen. Smartphone-ul are trei ecrane separate super amoled, care se pliază, la nevoie, într-unul singur. Gadgetul, dotat cu o tastatură full qwerty, ruleaza sistemul de operare Android.

Window Phone

Imaginat de Seunghan Song, telefonul este realizat dintr-un material inteligent ce imita sticla. Smart-phone-ul este unul de tip full-display, fiind capabil sa isi modifice suprafata in functie de aplicatia folosita, de la dialing, la sms, meteo, web si video. Amanunte si alte fotografii puteti vedea aici.

Sticker Phone

Telefonul imaginat de Liu Hsiang-Ling functioneaza dupa un concept eco, inovativ si foarte simplu. Smartphone-ul, realizat dintr-un material polysiloxane (silicon), prezinta o suprafata super-aderenta, astfel ca telefonul poate fi lipit pe geam pentru a-si incarca singur bateriile solare. Telefonul are o tastatura simpla, cu butoane de on-off si o tasta de volum pe laterala.  Mai multe detalii puteti citi aici.

Fujitsu Pebble

Un telefon cu un design special, glamour, dedicat persoanelor de sex feminin. Prezentat, in premiera, la expozitia CEATEC (Combined Exhibition of Advanced Technologies) din Japonia, telefonul vine cu o inovatie spectaculoasa. Pata neagra din mijloc poate fi transformata in tastatura, media-panel sau web-browser, in functie de locul in care este miscata. Detalii si alte imagini puteti afla de aici.

Visual Sound

Conceptul, imaginat de Suhyun Kim, este construit dintr-un panou de cristale lichide. Principala sa inovatie o reprezinta modul de folosire. Telefonul transforma vocea in text si invers, astfel ca convorbirea capata o nota cel putin interesanta, mai ales insotita si de experienta video 3D. Smartphone-ul este dotat, bineinteles, cu toate accesoriile necesare, oferind posibilitatea utilizatorului de vedea filme, a naviga pe internet si a juca cele mai noi jocuri in 3D. Amanunte si alte fotografii puteti vedea aici.

Leaf Phone

Acest concept de telefon, imaginat de Anastasia Zharkova, se inspira din lumea organica, luand forma unei frunze pe care o poti atasa de mana sau de alta parte a corpului. Gadget-ul combina esteticitatea cu functionalitatea, oferind o experienta multimedia completa. Bineinteles, telefonul este realizat dintr-un material care acumuleaza energia solara astfel ca, impreuna cu bateriile electromagnetice, functioneaza, practic, fara oprire. Avand in vedere forma speciala, tastatura este una virtuala, proiectata de un laser pe orice suprafata. Mai multe detalii puteti citi aici.

Cobalto

Un telefon cu adevarat unic, ce imbina designul futurist cu nanotehnologia. Un gadget imaginat de Mac Funamizu, inspirat din seria Sci-Fi “Minority Report”. Telefonul, dincolo de functiile obisnuite, poate proiecta imagini 3D. Cobalto se incarca prin celulele fotosensibile prezente pe ecran. Amanunte si alte fotografii puteti vedea aici.