Cum influențează abilitatea de a reacționa rapid la schimbările și provocările pieței activitatea unei afaceri?

Data: 14/04/2021 | Autor: .

Cum influențează abilitatea de a reacționa rapid la schimbările și provocările pieței activitatea unei afaceri?

Află de ce este important pentru o afacere să știi să reacționezi rapid în fața schimbărilor și provocărilor de pe piața pe care activează compania.

Este cât se poate de clar că afacerile actuale sunt supuse riscurilor și instabilității. 99% dintre afacerile operate în statele membre UE se încadrează în categoria întreprinderilor mici și mijlocii. La nivel global, 70% dintre angajați activează în cadrul acestui tip de companii.

Nivelul concurențial în diversele sectoare economice în care își desfășoară activitatea aceste afaceri este foarte ridicat, astfel că numai 50% dintre companii rezistă mai mult de 5 ani pe piață. Doar o treime dintre aceste companii reușesc să depășească pragul a 10 ani de existență.

Având un multiplu rol în cadrul societății, un manager trebuie să dispună de abilitatea de a se adapta rapid la orice schimbare a pieței, astfel încât afacerea să continue să își consolideze poziția, să atragă noi clienți și să rămână în cursa pentru primul loc în ierarhie.

Managerul – cheia succesului oricărei afaceri!

Indiferent de tipul afacerii, că este vorba despre o companie care activează pe piața de servicii sau de un producător de diverse materiale ori despre un cazinou, afacerea respectivă trebuie să aibă profit pentru a continua să existe. Provocările din cadrul nișei în care își desfășoară activitatea o societate sunt multiple – de la acțiunile directe ale concurenților și până la provocările indirecte, așa cum este criza sanitară la nivel global.

Un manager abil trebuie să dispună de abilitatea de a se adapta situațiilor noi, de a găsi cele mai bune soluții și de a fi mereu cu un pas înaintea celorlalți. De exemplu, Vulkan Vegas Romania, s-a adaptat provocărilor continue de pe nișa cazinourilor online și a implementat Roata Norocului – o opțiune în care jucătorul își poate alege un multiplicator (între 1x și 100x) și poate câștiga mii de puncte de loialitate sau bani cash ori multiplicatori de câștig pentru un anumit interval de timp.

În cadrul unei afaceri, un manager îndeplinește 4 roluri – de conducere,  de comunicare, de marketing și de management financiar. Statisticile indică faptul că peste 70% dintre managerii unei companii mici lucrează mai mult de 40 de ore pe săptămână, iar 19%, peste 60 de ore săptămânal. 37% dintre manageri își propun să-și îmbunătățească eficiența în cadrul organizației din care fac parte, pentru că în acest fel afacerea își va crește cota de piață.

 

În ce mod influențează abilitatea de a reacționa rapid la provocările și schimbările de pe piața buna activitate a unei companii?

De-a lungul timpului, orice afacere se schimbă, evoluând către noi obiective stabilite la nivel de conducere. Un bun manager trebuie să dispună de aptitudinea de a fi vizionar și de a identifica potențialele avantaje și pericole de pe piața în care activează compania. Implementarea celor mai noi tehnologii, motivarea angajaților, evaluarea performanței sunt câteva dintre factorii care îl pot ajuta să anticipeze modificările din cadrul propriei companii, dar și să identifice schimbările de pe piață la nivel concurențial.

Pentru a fi posibil să reacționeze într-un interval scurt de timp la orice schimbare de pe piață, un manager trebuie să dispună de soluții care pot fi implementate imediat pentru a avea rezultate cât mai rapid. Ceea ce înseamnă că acesta a rulat o serie de scenarii posibile, în care a luat în calcul producerea anumitor situații, pregătind din timp alternative pentru a contracara concurența.

Un exemplu elocvent în acest sens este inițiativa a 10 manageri din cadrul brandului P&G care au reușit să ruleze de-a lungul unui an peste 10,000 de simulări pentru designul unor produse, astfel încât compania să poată avea la îndemână diverse variante în cazul lansării unor noi produse de către competitori.

Un manager care dispune de această abilitate va reuși nu doar să consolideze (și să crească) cifra de afaceri a firmei, ci va contribui la menținerea stabilă a numărului de angajați. De exemplu, în pandemie, 46% dintre companii au făcut concedieri, 18% au optat pentru reduceri salariale, iar 13% au dispărut de pe piață. Managerul afacerii trebuie să știe cum să se adapteze noii situații, să implementeze soluții cât mai repede și să susțină nivelul actual al afacerii.

De exemplu, în 2021, experiența personalizată oferită clientului reprezintă una dintre soluții care le permit companiilor să reziste pe piață (15% dintre manageri se pregătesc să implementeze motoare de căutare individualizată și bazate pe recunoașterea intențiilor clientului). Astfel, în urma adoptării unor astfel de măsuri, efectele vor fi observate atât la nivel de angajați, cât și de poziție a companiei pe piață.

Pentru că un manager abil nu doar că dispune de abilitatea de a se adapta și de a reacționa rapid la schimbări, ci trebuie să aibă și capacitatea de a anticipa aceste modificări și provocări, fiind în permanență cu un pas în fața concurenței.