Dacia Grand Duster. Imagini reale surprinse în România cu mașina de 7 locuri!

Data: 20/03/2021 | Autor: .

Pe internet au apărut primele imagini cu noul model Dacia Grand Duster, pe care producătorul român îl va lansa, cel mai probabil, în toamna acestui an. Mașina, cu look de SUV, cu 7 locuri, urmează să înlocuiască modelul Lodgy cât și varianta break a Loganului (MCV).

Fotografiile au fost realizate în județul Mureș,  de RallyPhoto Hunters, și surprind mai multe versiuni Duster.

Pentru Duster, faceliftul era necesar, mai cu seamă că au trecut deja 4 ani de la lansarea actualei generații. Despre modelul Grand Duster, am mai vorbit și în trecut, când am prezentat o serie de imagini din presa franceză.

Dacia Grand Duster ar urma să se adreseze clienților de până acum ai modelului Lodgy, singurul cu 7 locuri din gama actuală Dacia dar și foștilor clienți ai lui Logan MCV.

Dacia Grand Duster, în stilul Espace

Din imagini rezultă că noul model va avea o siluetă de crossover monovolum, ce aduce mult ca idee cu Renault Espace.

Interesant este și faptul că ampatamentul este mai ridicat decât la Dacia Duster. De sub camuflaj pare că designerii au redezenat stopurile pe înâlțime, de-a lungul montantului  alături de un profil mai drept al părții din spate a mașinii.

Modelul cu 7 locuri este unul din cele două modele de clasă compactă alături de viitoarea Dacia Bigster care se va construi pe platforma CMF-B utilizată la Captur, Clio dar și la noile Logan și Sandero.
Aceste modele vor primi și versiuni hibrid și Plug-In Hybrid tehnologie deja disponibilă la noua generație Clio și Captur.

Cum ar arăta o Dacie de lux.  Dacia Luxos, un proiect futurist, gândit în Maroc

Potrivit jurnaliștilor de la revista franceză L’Argus, care au prezentat recent și câteva fotografii cu noul model, mașina este construită pornind de la o caroserie de Scenic MPV (varianta scurtă) și are o lungime de aproximativ 4,5 metri, o lungime apropiată de cea a lui Lodgy.

Noul model va beneficia de noua platformă tehnică CMF-B,, cea a modelului Clio 5, aceeași pe care sunt construite noile modele Logan 3 și Sandero 2021.

Platforma aduce noi tehnologii

Platforma aduce noi tehnologii, precum frânare de urgență automată si monitorizarea punctului mort, dar și posibilitatea introducerii de motoare de ultimă generație, inclusiv unele hibrid.

Este vorba despre tehnologia E-Tech, folosită pe modelele Clio și, în curând, pe Captur. Varianta hibrid a SUV-ului Dacia va combina un motor 1,6 TCe pe benzină cu două electromotoare alimentate de o baterie.

Platforma CMF-B a fost necesară pentru a răspunde noilor standarde privind poluarea și a celor de siguranţă. Fără noua platformă, Dacia n-ar mai fi putut să vândă mașinile sale pe piața europeană.

Volkswagen Nivus. Concurentul direct pentru Dacia Duster

Dacia Grand Duster ar urma să fie lansată, potrivit unor surse neoficiale, în toamna acestui an.

Nu este exclus însă ca lansarea să fie amânată dacă pandemia de covid va continua și la vară cu aceeași virulență.

Ai auzit de Dacia Deceneu, de Dacia Extase? Prototipurile secrete ale Dacia

Proiectul legendarei Dacia MD87. Povestea din spatele Ferrari-ului românesc