De ce trebuie să te îmbraci în roșu! Rezultatele unui studiu științific

Data: 1/10/2021 | Autor: .

Cercetătorii de la Universitatea din Durham au lansat un studiu care vine să confirme un lucru știut de mult, dar ignorat de industria modei, mai ales în zona hainelor pentru bărbați. Culoarea roșie îi face pe bărbați mai agresivi și mai dominanți, indiferent de rasă, educație sau nivelul intelectual.

Experții au chestionat un focus grup format din 500 de bărbați și 500 de femei, cărora li s-au prezentat mai multe imagini de bărbați îmbărcați în tricouri de diferite culori.

Surprinzător sau nu, subiecții bărbați i-au considerat pe ceilalți bărbați îmbrăcați în roșu ca fiind mai agresivi și mai dominanți decât cei cu tricouri albastre, albe sau gri.

Spre deosebire de bărbații din experiment, femeile nu au avut aceeași percepție asupra celor îmbrăcați în roșu.

Samsung AirDresser.  Un aparat inovator care reîmprospătează și igienizează îmbrăcămintea fără a fi nevoie de spălare

,,Culoarea roșie provoacă efecte semnificative în creierul uman, iar acest fapt este înrădăcinat de mult în culturile noastre, având drept exemplu obișnuința oamenilor de afaceri de a purta cravate roșii, așa numitele ”cravate ale puterii” atunci când încheie o tranzacție importantă, sau folosirea luminii roșii ca semnal vizual de alertă în diverse aplicații curente, de la roșul de semafor, la roșul alarmelor poliției și salvării’’, afirmă cercetătorul Diana Wiedemann.

,,La multe specii de animale, exhibarea culorii roșie semnifică un act de agresiune la adresa celorlalte exemplare. La fel și la bărbați există tendința de a se înroși la față atunci când aceștia sunt furioși, adaptare moștenită de la strămoșii noștri, cu sute de mii de ani în urmă’’, a declarat Rob Barton, profesor de antropologie evoluționară în cadrul Universității din Durham.

Au aparut hainele in care slabesti! Sunt tratate cu cofeina

Studiile au arătat, totodată, un alt fapt inedit. Femeile obișnuiesc să se îmbrace cu mai multe obiecte vestimentare roșii, tocmai atunci când sunt la momentul ovulației, cu scopul precis de a atrage bărbații.

Dovedit stiintific! Imbracamintea ne influenteaza modul in care gandim