Descoperire extraordinară! Moleculele organice care generează viață, găsite în nori interstelari

Data: 14/07/2022 | Autor: .

Descoperire extraordinară! Moleculele organice care generează viață, găsite în nori interstelari

Cercetătorii de la Centrul de astrobiologie din Madrid, Spania, Laboratorul RIKEN din Japonia, Departamentul de știință din Santiago de Chile, Universitatea Bologna din Italia și Universitățile Maryland și Towsin din Statele Unite au anunțat o descoperire fără precedent – au găsit blocuri ale construcției vieții plutind în Calea Lactee, lucru care crește șansa ca viața să fi evoluat pe alte planete din galaxia noastră.

Potrivit unui studiu publicat în revista Frontiers in Astronomy and Space Sciences, experții au descoperit molecule organice în norii interstelari. Cunoscute sub numele de nitrili, aceste particule sunt și cele care au dus la formarea vieții au ajuns pe Pământ.

Astronomii au folosit două telescoape din Spania și au măsurat lumina care revine din regiunea din centrul Căii Lactee, pentru a determina compoziția chimică a particulelor sale. ”Am detectat până acum câțiva precursori simpli ai blocurilor de construcție a vieții ale ARN-ului. Dar există încă molecule cheie lipsă, care sunt greu de detectat”, a spus dr. Izaskun Jimenez Serra de la Centrul de astrobiologie din Madrid.

Apariția vieții pe Pământ, un accident extraterestru? O nouă descoperire incredibilă

The Telegraph susține că ingredientele vieții au ajuns pe meteoriți și comete în timpul unei perioade de bombardament puternic din urmă cu aproximativ 4 miliarde de ani.

”În studiu arătăm că chimia care are loc în mediul interstelar din centrul Căii Lactee este capabilă să formeze eficient nitrili multipli, care sunt precursori moleculari cheie ai scenariului lumii ARN”, a declarat dr. Victor Rivilla, de la Centrul de astrobiologie din Spania.

Viața de pe Pământ a apărut în urmă cu aproximativ 3,8 miliarde de ani, la aproximativ 700 de milioane de ani după formarea plantei noastre.

Misterul de pe asteroidul Itokawa! Ar putea explica apariția vieții pe Pământ