Cea mai spectaculoasă cascadorie cu o Dacia. A zburat 63 de metri în aer și a scris istorie!

Data: 12/07/2022 | Autor: .

Cea mai spectaculoasă cascadorie cu o Dacia. A zburat 63 de metri în aer și a scris istorie!

Acum 27 de ani, un pilot român reușea una dintre cele mai spectaculoase cascadorii auto din istorie. În fața a peste 50.000 de oameni, Lae Drăghici zbura cu Dacia sa 1300 peste 63 de metri, la o înălțime de 11 metri!

Evenimentul din 15 octombrie 1995 este considerat, în istoria automobilistică din România, drept unul dintre cele mai spectaculoase momente. Un cunoscut cascador, pilotul Lae Drăghici încerca, în fața a peste 50 de mii de oameni strânși pe un traseu din Alba Iulia o cascadorie cu adevărat ieșită din comun.

La bordul unei Dacia 1300, modificată pentru acest tip de cascadorii, Drăghici și-a propus să se lanseze, de pe o trambulina cu o inaltime de patru metri, peste doua TIR-uri asezate unul dupa celalalt.

Casacadorul, în vârstă de 43 de ani, era un pilot cu mare experiență, fiind autorul a zeci de cascadorii din filme.

Dând dovadă de un curaj ieșit din comun, pilotul român avea să se lanseze spre trambulină cu o viteza de 140 km/h și avea să zboare cu mașina peste 63 de metri, la o înălțime maximă de 11 metri.

La aterizare, mașina avea să sufere  numeroase avarii, rostogolindu-se pe partea stângă, însă pilotul și copilotul acesteia aveau să scape nevătămați.

Povestea Dacia Sport. Primul si singurul Coupe veritabil romanesc

Cascadoria nu a fost, in final, omologata

Cascadoria nu a fost, in final, omologata, dar a fost cea mai spectaculoasa realizata pana atunci in Romania. Imaginile cu gestul nebunesc aveau să fie preluate de televiziuni din Europa si SUA, iar Lae Dreghici a fost invitat in America pentru a colabora cu cascadori de acolo.

După celebra sa cascadorie, Lae Drăghici avea să își relateze aventura pe site-ul propriu, laedraghici.ro.

„Pregatirea a inceput in urma cu trei luni, la Centrul de Calcul din Alba Iulia, unde au fost calculati parametrii ideali de executie. Fata de coordonatele pe care le-am pus la dispozitia calculatorului, a rezultat, cu putine modificari, ca aceasta cascada poate fi executata. Trambulina de peste patru metri imi asigura traiectoria necesara traversarii celor doua TIR-uri, in lungime de 28 metri, distanta pe care o voi parcurge in aproximativ doua secunde. Cascada consta in dorinta de a stabili un record national de saritura in lungime, cu un autoturism Dacia 1300. Coeficientul de dificultate al cascadei era foarte mare. Daca desprinderea de pe trambulina nu este centrala, atunci exista riscul sa fiu catapultat in afara spatiului de aterizare (…)

Dacia D6 Estafette. Cum arăta cea mai rară Dacie din istorie

Dupa echiparea completa pentru cascadorie, am revenit cu masina minune care este Dacia 1300 cu echipament standard, mai putin suspensia. Echipamentul de protectie din masina a fost conceput si realizat de mine. Dupa plecarea spre pasarela Partos, la circa 1,5 km, lucru greu de scris, au aparut acele probleme la carburator, fara ca sa le mai pot remedia. Ajuns chinuit la pasarela, am hotarat schimbarea carburatorului de pe masina de cascada, cu carburatorul de pe masina ACR. Motoarele fiind fierbinti, schimbul s-a facut anevoios. Am trait un sentiment ciudat, stiind ca creez acea iluzie ca as putea avea o cadere psihica din cauza emotiei cascadei.

Proiectul legendarei Dacia MD87. Povestea din spatele Ferrari-ului românesc