Descoperirea care rescris rolul Pământului în Univers. Suntem într-o bulă uriașă

Data: 14/01/2022 | Autor: .

Pământul s-ar afla într-o bulă uriașă, care produce cantități mari de stele! Este anunțul făcut de cercetătorii de la Universitatea Harvard din Statele Unite.

Potrivit unui studiu publicat un studiu în prestigioasa revistă Nature, cercetătorii au cartografiat, pentru prima dată, regiunile de formare a stelelor care înconjoară Sistemul Solar. Aceste regiuni par să se afle pe o suprafață deformată, bula locală.

Expertul Catherine Zucker, de la Universitatea Harvard din Statele Unite, a declarat că, prin această cartografie, știința a putut explica, în sfârșit, modul în care ”golul”, care se întinde pe o lungime de 1.000 de ani-lumină, a putut să se formeze.

Filmul ,Don’t Look Up’’ poate deveni realitate! Asteroizii amenință Pământul

Experții au folosit modelarea computerizată pentru a călători în timp și pentru a reproduce evoluția bulei locale, așa cum a fost denumită. Totul a pornit acum 14 milioane de ani, când o serie relativ rapidă de explozii stelare – aproximativ 15 supernove – a împins gazele interstelare și praful cosmic spre exterior, creând o cavitate cu densitate redusă, oferind condițiile ideale pentru formarea de noi stele.

”Am calculat că circa 15 supernove au dispărut de-a lungul a milioane de ani pentru a forma ”bula locală”, pe care o vedem astăzi”, a explicat cercetătorul, citat de The Independent.

Pământul, în mijlocul unei extincții în masă? Avertismentele tulburătoare ale experților

”Aceasta este într-adevăr o poveste despre origini (acum 14 milioane de ani), pentru prima dată putem explica cum a început toată formarea stelelor din apropiere”, a spus Catherine Zucker, astronom la Centrul Harvard-Smithsonian din Statele Unite.

Aceasta a lăsat în urmă un gol, care a servit drept un spațiu fertil pentru crearea de stele noi. Acum, șapte regiuni diferite se află pe marginea acelei bule. Dar, acesta se extinde și în prezent, cu aproximativ 6,5 kilometri pe secundă.

”Totuși, bula și-a pierdut cea mai mare parte din putere și s-a stabilizat la o anumită viteză”, a spus astronomul american.

De ce au dispărut dinozaurii? Povestea meteoritului care a făcut întuneric pe Pământ timp de 2 ani