O reprezentare a lui Isus, din deșert, dă naștere unei teorii remarcabile

Data: 12/01/2022 | Autor: .

O reprezentare a lui Isus, din deșert, dă naștere unei teorii remarcabile

Cercetătorii de la Universitatea din Haifa, Israel anunță o descoperire care vină să aducă o lumină nouă în istoria creștinismului. Ei au descoperit, în inima deșertului Negev, cea mai veche reprezentare a lui Isus Christos!

Reprezentarea lui Isus a fost descoperită pe pe pereții unei vechi biserici din Shivta, un sat întins de fermieri din Israel, din inima deșertului Negev.

Haaretz relatează că lucrare de artă creștină timpurie este una foarte rară aici, ea făcând parte din epoca creștină de început.

6th-century face of Jesus uncovered at Shivta

Dr. Emma Maayan-Fanar, unul dintre cercetători, afirmă că Biblia nu a descris niciodată înfățișarea lui Iisus Hristos.

,,Toate reprezentările Lui sunt creații ale unor artiști. Și deși acestea au supraviețuit în vechile mănăstiri și biserici din alte regiuni, ele sunt aproape inexistente în Israel. Chipul lui Iisus este chiar acolo, privindu-ne”, a spus dr. Emma Maayan-Fanar.

North church with baptistery, Shivta

Un primă înfățișare a lui Iisus Hristos a fost descoperită anul trecut, iar echipa de arheologi și istorici a descris ceea ce arăta pictura. Al doilea chip găsit îi prezintă botezul și fața.

Cine i-a învățat pe babilonienii antici….trigonometrie? Au fost extratereștrii?

Spre deosebire de imaginea lui Iisus din bisericile din Occident, care îl arată cu părul lung și, uneori, cu barbă, pictura găsită la Shivta, îl prezintă în stilul estic, ”cu părul scurt și creț, o față prelungă și un nas alungit”, a mai declarat Maayan-Fabar.

Iisus, un simplu exorcist? Misterele textelor egiptene, decriptate!