Pământul, în mijlocul unei extincții în masă? Avertismentele tulburătoare ale experților

Data: 6/01/2022 | Autor: .

Cercetătorii de la Universitatea Națională din Mexico City avertizează că planeta noastră ar fi intrat, deja, în cea de-a șasea extincție în masă. Speciile dispar acum, cu o rată de peste 100 de ori mai mare decât cea naturală!

Daily Mail relatează că Pământul a suferit, de-a lungul istoriei sale de 4,5 miliarde de ani, numai puțin de  cinci extincții în masă.  Prima a avut loc în urmă cu aproximativ 444 de milioane de ani, în Ordovician-Siluarian.

A fost urmată de cele din Devonian (acum 383-359 milioane de ani), Permian-Trisiac (în urmă cu 252 de milioane de ani), Triasic-Jurasic (acum 201 milioane de ani), Cretacic-Paleogen (din urmă cu 66 de milioane de ani, când au dispărut dinozaurii).

De ce au dispărut dinozaurii? Povestea meteoritului care a făcut întuneric pe Pământ timp de 2 ani

Expertul Gerardo Ceballos, de la Universitatea Națională din Mexico City, spune că a șasea extincție are loc în prezent, pe Pământ, din cauza schimbărilor climatice generate de poluare.

Împreună cu dr. Peter Raven de la Grădina Botanică din Missouri, St. Louis și profesorul Paul Erlich de la Universitatea Stanford, California, acesta a dezvoltat un studiu care arată că dintre speciile cunoscute în prezent pe Pământ, 1.204 specii de mamifere, 1.469 de păsări, 1.215 reptile, 2.100 de amfibieni și 2.386 de specii de pești sunt considerate amenințate de dispariție.

Universitatea din Queensland: Călătoria în timp este teoretic posibilă

”Există rapoarte masive și studii științifice care demonstrează că flora și fauna Pământului au intrat în cea de-a șasea extincție în masă. Extincția în masă este doar una dintre amenințările existențiale îmbinate cu care se confruntă civilizația umană, altele incluzând perturbarea climatică, toxicitatea globală și cursa reînnoită a înarmărilor nucleare”, a declarat profesorul Erlich.

”Deși există o dezbatere despre cauzele celorlalte cinci extincții în masă anterioare, nu sunt deloc explicații privind cauza celei de-a șasea extincții în curs de desfășurare”, a explicat cercetătorul.

 

Ce se întâmplă în creier în momentul morții. O descoperire tulburătoare