Două telefoane chinezeşti de până în 250 lei. Tu pe care îl preferi?

Data: 3/11/2015 | Autor: .

THL T6C

GadgetReport.ro continuă să vă prezinte alternativele la telefoanele „de firmă”, de la iPhone-uri, la HTC-uri, LG-uri, Galaxy-urile de la Samsung şi seria Sony Z. În ultimele zile ne-am focusat pe cele mai ieftine telefoane chinezeşti, gadgeturi care oferă specificaţii optime pentru un preţ pe care mai toată lumea îşi permite să-l plătească.

Două astfel de produse sunt DOOGEE X5 şi THL T6C, care costă, pe site-ul gearbest.com, numai 59 de dolari, adică aproximativ 240 de lei.

Ambele vin cu un ecran de 5 inchi. DOOGEE X5 are un display IPS HD, în timp ce THL T6C oferă un ecran FWVGA. Acestea sunt prinse în carcase subţiri, din policarbonat, cu margini metalice, care arată foarte bine.

Ambele telefoane au o configuraţie tehnică aproape identică. Prezintă cu un procesor MT6580 Quad Core la 1,3 Ghz, 1 GB de RAM, video Mali-400MP şi 8 GB -spaţiu de stocare. Soluţia este una optimă pentru a rula, în ambele cazuri, un sistem de operare Android 5.1, fără întreruperi.

Spaţiul de stocare este destul de mic, însă aveţi posibilitatea de a-l extinde prin TFCard până la 32 GB, aşa că nu veţi avea nicio problemă să vă păstraţi muzica, fotografiile, filmele etc.

La capitolul înregistrare foto-video, DOOGEE X5 stă parcă mai bine decât modelul THL T6. Are un senzor de 5 MP, însă cu HDR şi Anti Shake, care îi asigură captarea imaginilor fără pierderi de calitate. THL T6 are tot un senzor de 5 MP, interpolat însă până la 8 MP. Şi la camera de selfie, DOOGEE are parcă un senzor mai bun.

Cele două telefoane vin cu dotările devenite standard în domeniu, de la conectivitate 3G, la Bluetooth: 4.0, Wi-Fi, GPS/AGPS, dual SIM etc. THL T6 plusează cu un modul de radio in FM.

În privinta acumulatorilor, DOOGEE X5 oferă unul mai mare, de 2200 mAh, capabil să îi ofere o autonomie de 3 zile în standby şi 680 de minute de convorbire. THL T6 are o baterie ceva mai mică, de 1900 mAh.

Dacă este să judecăm după ecranul mai bun, bateria mai mare şi camera cu HDR, DOOGEE X5 pare o variantă mai bună, însă diferenţele sunt mai mult pe hârtie. Iar THL T6 are un look ceva mai subtire, mai apropiat de un smartphone de top. Este chestie de feeling. Voi ce credeţi, care este o variantă mai bună?

DOOGEE X5 îl puteţi cumpăra de aici la preţul de 59,69 dolari, iar THL T6C de aici, pentru 59,99 dolari. Gearbest.com este un site certificat la nivel internaţional şi livrează telefoanele fără probleme în România.