Dovedit științific. Cum sună muzica specială pentru pisici

Data: 26/02/2020 | Autor: .

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Louisiana au descoperit că pisicile sunt influențate de anumite tipuri de sunete, cele mai multe în gama de 55-200 Hz, astfel că au dezvoltat o muzică specială pentru pisici, care le relaxează, relatează GadgetReport.ro

Să îți duci pisica la veterinar poate fi o misiune plină de peripeții. Felinele simt, de regulă, că ceva este în neregulă și devin nervoase și violente.

Tocmai pentru a le calma, pentru a le liniști, iar medicii veterinari să le poată examina cu atenție, a fost creată o muzică specială pentru pisici.

Melodiile au fost create pornind de la un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea de Stat din Louisiana și publicat în Journal of Feline Medicine and Surgery.

Studiul a arătat că pisicile rămân mai calme atunci când ascultă muzică clasică , spre deosebire de pop și heavy metal. În plus, pisicile s-ar putea relaxa și mai mult atunci când ascultă muzică făcută special pentru ele.

Muzica specială pentru pisici a fost compusă pe baza analizei sunetelor emise de pisici, a frecvenței vocale feline. Sunetele sunt cu două octave mai ridicate decât la oameni (55-200 Hz).

Atunci când au auzit  muzica compusă de David Teie/ Universal Records UK, pisicile au devenit mult mai calme, indiferent de provocările din mediul ambiant.

Dovedit ştiinţific. De ce iubesc pisicile să stea în cutii

„Compunerea muzicii specifice pisicii s-a bazat pe ideea că dezvoltarea centrelor emoționale din creierul pisicii are loc la puțin timp după naștere, în timpul perioadei de alăptare. Este vorba de sunetele emise în timpul suptului și al toarcerii”, afirmă studiul.

„Deoarece sunt comune în această etapă de dezvoltare, aceste sunete sunt stratificate în ritmuri și frecvențe utilizate în vocalizarea felină pentru a crea muzică specifică pisicii.”, au mai afirmat specialiștii. În urma ascultării muzicii speciale, pisicile au înregistrat un scor de stress mult mai redus.

În clipul de mai jos puteți asculta cum sună muzica specială pentru pisici.

Studiu ştiinţific: Pisicile, efecte incredibile pentru sănătatea oamenilor

Dovedit ştiinţific: De ce dorm pisicile atât de mult