Eşecul Galaxy Note 7 şterge 22 mld. dolari din valoarea Samsung

Data: 12/09/2016 | Autor: .

Eşecul Galaxy Note 7 şterge 22 mld. dolari din valoarea SamsungGigantul sud-coreean Samsung Electronics a pierdut 22 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă în ultimele două şedinţe, în condiţiile în care investitorii au simţit o lovitură puternică din partea eşecului smartphone-ului Galaxy Note 7.

Acţiunile Samsung au scăzut cu 11% de vineri, cel mai mare declin de două zile din 2008, după ce autorităţile de reglementare din SUA au avertizat utilizatorii în legătură cu smartphone-urile Note 7, susţinând că sunt probleme serioase la încărcare. Autorităţile aviatice au interzis pasagerilor să folosească aparatul în timpul zborului.

Samsung a cheltuit bugete uriaşe pe marketing în ultimii ani, în condiţiile în care sperau să obţină un avans în piaţă faţă de concurentul Apple, motiv pentru care au şi lansat cel mai recent dispozitiv înainte de noul iPhone. Tot avantajul a dispărut acum.

”Coşmarul Samsung nu face decât să fie din ce în ce mai rău”, a spus Bryan Ma, vicepreşedinte la IDC. Este posibil ca operatorii de zbor, în loc să izoleze Note 7 la interdicţia de folosire în avioane, să interzică toate telefoanele Sasmung din cauza dificultăţilor în a identifica modelele. ”Dacă este adevărat, problema Note 7 ar putea trage în jos întreg portofoliul”, a spus el.

Sud-coreenii de la Samsung vor investi aproape un miliard de dolari în înlocuirea telefoanelor Galaxy Note 7, arată o estimare Credit Suisse citată de GadgetReport.ro.

Pierderile sunt cu atât mai dureroase cu cât Samsung se baza pe noul Galaxy Note 7 pentru a menține dinamica vânzărilor și a veniturilor în a doua jumătate a acestui an.

Potrivit celor mai noi informaţii, Samsung va retrage în total 2,5 milioane de telefoane cu risc de explozie. Clienţii vor primi în schimb un telefon nou, din acelaşi model, dar la care a fost eliminată problema bateriei.

În unele ţări, precum în Statele Unite, clienţii vor avea mai multe opţiuni la dispoziţie.  Dacă nu mai vor un nou Galaxy Note 7 vor putea primi, gratuit, un Galaxy S 7 Edge nou.

Săptămâna trecută, grupul sud-coreean Samsung Electronics Co a decis să retragă de pe piață telefoanele Galaxy Note 7, după ce în presă au apărut informații privind probleme la bateria telefonului.

Samsung a contabilizat peste 35 de incidente în care telefoanele Galaxy au explodat în momentul în care se aflau la încărcat.

Galaxy Note 7 este comercializat în SUA și Coreea de Sud începând cu data de 19 august, la un preț de 988.900 woni (882 de dolari).