Filmele SF devin realitate! În America, roboţii vor fi trimişi să ucidă criminalii

Data: 3/12/2022 | Autor: .

Autorităţile din San Francisco au o inițiativă controversată, care ar permite poliției să disloce roboți capabili să folosească forța letală în circumstanțe extraordinare. Altfel spus, roboţii înarmaţi vor fi trimişi să îi ucidă pe criminali!

CNN relatează că decizia a urmat unei dezbateri aprinse pe marginea inițiativei care le-ar permite polițiștilor să folosească roboți pentru a ucide „atunci când riscul pierderii de vieți omenești, civili sau polițiști, este iminent, iar polițiștii nu pot controla amenințarea prin folosirea forței sau prin tactici de dezescaladare” .

Aaron Peskin, membru în Consiliul Supervizor al oraşului, a declarant că ,,ar putea apărea o circumstanță extraordinară în care, într-o potențială situație de urgență nemaipomenită, (poliția) ar putea dori să folosească forța letală pentru a împiedica pe cineva să facă și mai mult rău”.

Roboții ar putea fi ,,echipați” cu încărcături explozive pentru a putea pătrunde în spațiile baricadate sau ar putea fi folosiți pentru „a contacta, scoate din acțiune sau pentru a dezorienta un suspect periculos” , fără ca viața vreunui polițist să fie pusă în pericol.

Unii membri ai parlamentului local se tem că roboţii ar putea deveni periculoşi.

„Există un potențial serios de a folosi greșit sau de a abuza de tehnologia militară, într-o situație în care nu este necesar” , a declarat Dean Preston.

 

Chinezii apelează la câini roboţi

China prezintă o nouă ofertă terifiantă din partea unuia dintre contractorii săi militari privați – un câine robot cu o mitralieră care poate fi transportat cu ajutorul unei drone.

Kestrel Defense Blood-Wing, un cont de socializare asociat unui contractor militar privat chinez, a făcut o postare pe platforma chineză Weibo, asemănătoare cu Twitter, pe 3 octombrie. Videoclipul arată o dronă de mari dimensiuni care transportă un câine robot montat pe o armă.

Videoclipul arată cum câinele se ridică în picioare și se deplasează pe acoperiș.

„Câinii de război coboară din cer!”, se arată în postarea de pe Weibo a lui Kestrel. „Dronele de mare capacitate pot livra câini de luptă, pentru a fi introduși direct în spatele liniilor inamice și pentru a lansa atacuri surpriză asupra verigilor slabe. De asemenea, pot fi plasați pe acoperișuri și pot lucra cu trupele de la sol pentru a ambusca inamicii din interiorul clădirilor.”

Câinele pare desprins din serialul „Black Mirror” de la Netflix – amintind de un episod din cel de-al patrulea sezon, „Metalhead”, în care o femeie încearcă să fugă de câinii roboți ucigași.

Acesta nu este primul clip al lui Kestrel cu câini roboți. În august, compania a testat și un câine robot care putea transporta un lansator de muniții.

Și SUA a găsit o modalitate de a pune arme pe câini roboți. Ghost Robotics, de exemplu, a prezentat un robot echipat cu arme în octombrie 2021.

Câinii roboți – fără arme atașate – au fost, de asemenea, utilizați de Departamentul de Poliție din New York în aprilie 2021. Utilizarea Digidog, o ofertă de la Boston Dynamics, a fost încheiată în mai 2021 după reacții negative din partea publicului.

Cu toate acestea, China pare să aibă o adevărată înclinație pentru câinii roboți. La expoziția de roboți a țării din august, zeci de câini roboți au fost văzuți făcând un dans de grup, cu multe salturi și mișcări de labe.

Oamenii, înlocuiți de roboți. Boston Dynamics lansează primii roboți lucrativi